Оштрафували волинянку, яка бусом в`їхала у блокпост на Рівненщині

1752 0

Ми у соцмережах:

Ілюстративне зображення

На 850 гривень оштрафували водійку, яка в'їхала в блокпост у Рівненській області.

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненського апеляційного суду.

Дорожньо-транспортна пригода сталася наприкінці липня, близько 21:30.

56-річна водійка «Volkswagen Transporter» з Волині, не зменшивши швидкості, в’їхала у загороджувальні споруди та пошкодила віху, дорожню напрямну з підставкою і два конуси.

Оскільки жінка не була уважною, не стежила за дорожньою обстановкою, не вибрала безпечну швидкість, чим порушила п.п. 2.3 Б, 12.1 ПДР, патрульні склали адміністративний протокол за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення та скерували для розгляду до місцевого суду.

Суд першої інстанції визнав Х. винною за згаданою статтею Кодексу та наклав на неї адміністративне стягнення — 850 гривень штрафу.

Не погодившись із такою позицією суду, захисник Х. оскаржив постанову до Рівненського апеляційного суду. Просив її скасувати, а провадження у справі закрити через відсутність у матеріалах справи належних і допустимих доказів, які б підтверджували, що його довірителька вчинила наїзд на загороджувальні споруди перед блокпостом і спричинила їх пошкодження.

Суд апеляційної інстанції відхилив апеляційну скаргу, а рішення суду попередньої інстанції залишив без змін.

Матеріали адміністративного провадження містять докази, які підтверджують винуватість мешканки Луцького району у вчиненні аварії. Серед них — її ж пояснення, які були надані після ДТП. Зокрема, жінка зазначила, що рухаючись автомобілем через блокпост, не помітила і зачепила перекриття лівої смуги руху, що було здійснено за допомогою спеціальної дорожньої огорожі.

Більше того, водійка «Volkswagen Transporter» без зауважень підписала й схему дорожньо-транспортної пригоди, складеної працівниками патрульної поліції на місці, а характер пошкоджень транспортного засобу також підтверджують наїзд на загороджувальні споруди. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також