Осінній контроль

873 0

Ми у соцмережах:

Осінній контроль

Восени, коли кілограми набрати особливо легко, а скинути складно, контролювати вагу допоможуть розвантажувальні дні на натуральних сезонних продуктах.

Влаштовувати одноденні розвантаження можна практично на будь-яких овочах і фруктах, а також кашах, але краще все ж обирати сезонні продукти, оскільки вони найбільш багаті вітамінами і мікроелементами.

Найпопулярнішими є «кефірні дні». Вони досить корисні для очищення організму і стимуляції роботи шлунково-кишкового тракту. Але проводити таке розвантаження можна тільки протягом дня, а не тижнями, як рекомендують деякі «знавці». Тижнева дієта на кефірі тільки погіршить ситуацію і сповільнить метаболізм. Ви справді скинете кілька кілограмів, але як тільки дієта закінчиться, вони почнуть повертатися. До того ж тривале голодування шкідливе для здоров'я, адже ви позбавляєте організм багатьох поживних речовин і вітамінів.

Також, за словами фахівців, одним з найкращих варіантів розвантажувальних днів восени є «яблучний». В яблуках містяться всі основні вітаміни і мікроелементи, а також клітковина. Вони забезпечують ситість і в той же час легкість, а особливі сполуки сприяють швидкому розщепленню жирів і поліпшенню травлення (особливо в зелених сортах).

Найпростіший «яблучний день» — купити 1,5-2 кг яблук і їсти щоразу, коли виникне бажання: можна як у сирому, так і в запеченому вигляді. Або, наприклад, на сніданок натерти 2 яблука, додати 1 чайну ложку меду. Плюс чашка зеленого чаю.

Альтернативою такого розвантаження є день «на гарбузі». Зараз гарбузи містять величезну кількість мікроелементів і вітамінів, гарбуз легко засвоюється, є профілактикою багатьох хвороб і підвищує імунітет. Суть «дієти» вкрай проста — протягом одного дня з'їдати 1,5 кг тушкованого гарбуза на воді без жиру. І на відміну від більшості розвантажувальних днів, цей можна продовжити на дві доби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також