Осколок пробив легеню, а серце вціліло, - історія воїна, який лікується на Рівненщині

806 0

Ми у соцмережах:

Осколок пробив легеню, а серце вціліло, - історія воїна, який лікується на Рівненщині

Товаришам на фронті бажає одного: «Бережіть себе, притискайтеся ближче до землі. Ви потрібні нам. Повертайтеся живими!»

 Про одного із захисників, якого поранило на війні, розповів голова ОВА Віталій Коваль у своїй традиційній рубриці #історії_війни:

- Ігор Білоконенко вважає себе щасливцем. Під час поранення у червні минулого року ворожий осколок пройшов між пластинами бронежилету, пробив легеню, застряг у хребті. Але головне – серце вціліло.
 
 Нині боєць ЗСУ проходить реабілітацію у Рівненському обласному госпіталі ветеранів. Сам він з Миколаївщини. Воював за українську землю у 2014 році, а з початком повномасштабного вторгнення добровольцем пішов у 79 бригаду. 
 
 Реабілітація триває вже більше року. Довго перебував в лежачому стані, заново вчився сидіти. Найбільшу радість відчув тоді, коли побачив, як на нозі запрацював м’яз. 
 
 Серед усіх призначень найбільше до душі припали заняття в басейні. Ігор відвідував заняття у супроводі реабілітолога. Пам’ятає, як вперше вдалося самостійно вибратися з басейну, то було ціле щастя. Плавання значно полегшувало больовий синдром і покращувало загальний стан. Пізніше Ігор почав робити перші кроки. Ставив власні рекорди і свідомо збільшував дистанцію задля швидшого одужання. Тепер мріє придбати хорошого велосипеда.
 
 Розповідає, як його вразила відповідальність та рішучість побратимів. Адже кожен з них, попри всі обставини, попри неймовірну втому, брав і виконував свою роботу. Військовослужбовець переконаний, що саме такі люди щодня наближають нашу Перемогу.
 
 Ігор докладає неабияких зусиль, аби повернутися до активного способу життя. По завершенню реабілітації, планує повернутися до викладацької справи в Миколаївській зразковій автошколі. Бо роботу свою любить понад усе.
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також