Осліп через вибух

1623 0

Ми у соцмережах:

Осліп через вибух

В руках чоловіка вибухнув артилерійський підривник, знайдений на смітнику.

Сергій Здендяк, мешканець села Тучин Гощанського району, часто ходив на місцеве сміттєзвалище. Його сусідка розповідає, що був і того дня. Що приніс — не бачила. А увечері пролунав вибух.

— Близько сьомої щось бабахнуло. Вибух був сильний. Але поблизу полігон — стріляють часто, то я й уваги не звернула. Потім подумала, що то, може, хтось петарду зірвав, — пригадує сусідка п.Ганна.

А за якийсь час до сусіда приїхало чимало оперативних служб, які обшукали і його обійстя, і полігон. А «швидка» 42-річного Сергія та його 35-річного швагра забрала до лікарні. Родич отримав вибухове осколкове поранення обличчя, грудної клітки, рук і ніг. А ось Сергій втратив зір. Нині він у Рівненській міській лікарні.

— Пацієнт поступив до нас у свідомості, з ушкодженням нижніх і верхніх кінцівок, а також лицевого скелета, з ушкодженням обох очних яблук, пораненням головного мозку і скроневої кістки. Стан наразі розцінюється як середньої тяжкості, — прокоментував лікар — нейрохірург Рівненської міської лікарні Сергій Кристопчук.

Сергій Здендяк розповідає: до тяжких травм призвела його безпечність. На місцеве сміттєзвалище він виносив сміття і побачив кілька невідомих предметів. Вони були з алюмінію. Приніс додому, почав розбирати. Родич стояв трохи далі, тож травм отримав значно менше.

Я знайшов кілька штук, почав розкручувати один із предметів. На ньому нічого написано не було. Вибухнуло те, що було в руках. Чи вибухнули інші, що лежали на землі, я й не бачив. Один лише вибух перед очима… Вогонь… Більше нічого. Витекли обидва ока. Лікарі сказали, бачити більше нічого не буду, — розповідає Сергій.

Сергія нині готують до чергової операції. Нейрохірурги видалятимуть осколки з голови чоловіка. Попереду ще кілька оперативних втручань та місяці реабілітації і в його травмованого родича.

Поліцейські в господарстві виявили ще вісім частин боєприпасів. За попередньою інформацією, це артилерійські підривники. За цим фактом у поліція розпочали розслідування, під час якого буде встановлюватися походження боєприпасів.

Світлана ПРОКОПЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також