Особливе для особливих

897 0

Ми у соцмережах:

Особливе для особливих

Ті, хто хворіє на гіпертонію, мають подбати про свій особливий раціон харчування і дотримуватись деяких важливих правил.

Контроль за кількістю солі. За словами медиків, людям, які страждають від гіпертонії, важливо звести до мінімуму вживання солі — з'їдати на день не більше 6 г. Велику кількість солі містять напівфабрикати, фастфуд і консерви, тому їх краще виключити з харчування зовсім або значно обмежити.

Менше швидких вуглеводів. У раціоні гіпертоніка має бути якомога менше легкозасвоюваних швидких вуглеводів: цукру, меду, варення, кондитерських виробів.

Жирне і гостре — тільки як виняток. Жирні м'ясні й молочні продукти, ковбаси і паштети, субпродукти, масло, смажена їжа, а також гострі страви з харчування гіпертоніків краще виключити або ж вживати їх тільки як виняток — в малій кількості на свята.

Їсти білок. Рекомендована для харчування при гіпертонії кількість білка становить 1,5 г на 1 кг маси тіла. Найкращі його джерела — нежирний сир, куряча грудка, бобові, пісне м'ясо, індичка.

Замінювати шкідливі продукти корисними. Лікарі рекомендують: жир — до 75 г на добу (вживати кукурудзяну, соєву, рапсову або оливкову олії, в яких багато поліненасичених жирних кислот). Овочі — свіжі або відварені (броколі, цвітна капуста, солодкий перець, томати, шпинат). Борошняні вироби — тільки не з білого борошна. Якщо хліб, то цільнозерновий, якщо макарони — то з твердих сортів пшениці. Десерт — замість випічки їсти натуральні фрукти і ягоди. Завдяки великій кількості вітамінів і клітковини вони ефективно допомагають виводити зайвий холестерин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також