Особливості вибору та придбання запчастин для смартфонів

1318 0

Ми у соцмережах:

Особливості вибору та придбання запчастин для смартфонів

Сучасний мобільний телефон – це набагато більше, ніж засіб зв'язку. Це планувальник завдань, медіаплеєр, фото- і відеокамера, просто стильний аксесуар. Не варто забувати і про інтернет у мобільних телефонах, поява якого надала поштовху у розвитку стільникових апаратів. Не дивно, що такий багатогранний пристрій, в силу постійного використання в тій чи іншій якості, схильний до поломок і періодично потребує заміни деталей.

Як зекономити на ремонті смартфона?

Безліч компаній пропонує запчастини для китайських планшетів та мобільних телефонів, серед яких дисплеї, динаміки, мікрофони, корпуси, клавіатури, бічні кнопки та кнопки включення, мікросхеми, дзвінки та багато іншого для телефонів різних виробників та моделей. Хоча всі ці магазини підходять лише для дуже обмеженої кількості людей, тому що навіть заміна кнопки ввімкнення телефону – досить копіткий процес, що потребує певного досвіду.

Якщо ви маєте досвід з ремонту різної техніки, то краще придбати запчастини самому. Купувати запчастини для телефонів набагато вигідніше в інтернет-магазині GSM. Для більшої економії можна ще звернути увагу на запчастини з Китаю. Але при цьому варто зважати на кілька фактів.

Різновиди запчастин для смартфонів

Незалежно від виду, всі запчастини поділяються на три типи:

♦ Оригінальні деталі, які виготовлені на самому заводі-виробнику. Такі деталі є найбільш надійними, але знайти і вийти на прямого посередника без певного досвіду досить складно. А вірити всім магазинам, що у них найкраща продукція не можна. Найчастіше за оригінальні деталі можуть видавати все що завгодно, тому якщо ви збираєтеся переплачувати, то потрібно на 100% бути впевненими, що не підведе та чи інша компанія.

♦ Деталі з розібраних пристроїв. Такі деталі за якістю анітрохи не поступаються оригіналу, тому що є частинами нових пристроїв, які з різних причин були повернені в магазин через неполадки, але на заміну конкретної запчастини це не впливає. Повернені телефони найчастіше розбираються. Незважаючи на відсутність різниці в якості та надійності, такі деталі коштують дешевше за оригінальні.

♦ Відновлені деталі – це деталі апаратів, що вже були у використанні. Перед продажем вони обов'язково проходять контроль якості та тестування. З трьох типів деталей є найдешевшими.

І ще один підтип, який не можна не згадати,  клоновані запчастини з піднебесної. Як правило цінова категорія таких деталей може варіюватися в дуже широких межах, все залежить від того хто і кому дану запчастину продає. Якщо деталь виготовлена на великому заводі по ліцензії, то коштує вона не дешево.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також