Особливості використання та тонкощі роботи 4G роутерів

833 0

Ми у соцмережах:

Особливості використання та тонкощі роботи 4G роутерів

Сучасні реалії примушують людей шукати вихід зі складних ситуацій. Зокрема складнощі трапляються з мережею інтернет, яка припиняє працювати в умовах blackout. Поки що невелика кількість українських провайдерів використовують у своїй роботі оптичне волокно. Тому при вимкненні електроенергії зникає дротове інтернет з'єднання.

Як забезпечити себе інтернетом в умовах відключення електроенергії?

Звичайні роутери, які роздають wi-fi завдяки підключенню до дротової системи, не працюють під час вимкнення електроенергії. Навіть якщо відновити живлення самого роутера, інтернет у квартирі не з'явиться, бо не буде зв'язку, через відсутність роботи серверів, які зазвичай встановлюють на дахах багатоповерхових будинків. Такі невеличкі системи забезпечують інтернетом спальні райони та багатоповерхівки. Якщо ви працюєте з використанням мережі Інтернет, краще придбати 4G роутер Huawei або комбінований пристрій.

Особливості роботи 4G роутера:

  • Такі системи зазвичай працюють без використання модемів. В середині роутера є спеціальний відсік для сім-карти, завдяки якій здійснюється 3 або 4G з'єднання.
  • У більшості моделей сучасних роутерів не потрібно встановлювати карти зі спеціальними тарифами, які розраховані на роботу з модемами. Достатнього скористатися звичайною сім карткою з безлімітним тарифом для мобільного зв'язку. Такий роутер доповнений великою кількістю антен, які підсилюють сигнал.
  • Якщо у вашому будинку немає світла, але у декількох кілометрах від житла працюють вежі, антени роутера здатні вловлювати сигнал на відстані, підсилювати його, та надавати доступ до 4G інтернету. Система працює як звичайний wi-fi роутер на роздачу мережі серед внутрішніх користувачів.

Як налаштувати 4G роутер?

Налаштування таких пристроїв елементарне та дуже швидке, що дозволяє за декілька хвилин зробити систему повністю робочою. Значна кількість таких приладів доповнені роз'ємами мікро USB, що дозволяє живити роутер від павербанку. Навіть під час вимкнення світла, такий пристрій буде працювати та розподіляти інтернет серед домашніх користувачів на їхні гаджети.

Звичайно, такі прилади не здатні забезпечити інтернетом, коли у місті повний блекаут. Але якщо вимкнуть весь район, а в сусідньому буде світло, то завдяки підсилювачам та антенам вдасться знаходитися на зв'язку, мати доступ до 4G інтернету. Вартість такого обладнання може суттєво відрізнятися, в залежності від кількості антен, підсилювачів та особливостей роботи. Деякі з них розраховані лише на бездротове з'єднання, але є й моделі, в яких присутній роз’єм, що дозволяє з'єднати роутер з комп'ютером або іншим пристроєм, коли немає можливості з’єднання по Wi-Fi.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також