Останній дзвоник — для директорки «Центру Надії» в Рівному?

16130 0

Ми у соцмережах:

Останній дзвоник — для директорки «Центру Надії» в Рівному?

В одній з найбільш престижних міських шкіл, відомій своїм нетрадиційним підходом до вивчення англійської мови, вирує робота — спеціальної комісії, яка розбирається, чим не догодила директорка Віра Дундюк колективу та батькам учнів «Центру Надії».

Депутатка міської ради Рівного Галина Кульчинська описує ситуацію так:

— Конфлікти неминучі, якщо призначення керівників відбувається тупо зверху по чиємусь лобіюванню і без врахування думки колективу — особливо колективу педагогічного.

З 1991 року в Рівному існує школа «Центр Надії». Створила її Надія Маринович (світлої пам’яті), рідна сестра знаного українського дисидента, політв’язня, філософа Мирослава Мариновича. Це був її власний авторський педагогічний проєкт, в основі якого лежить поглиблене, за спеціальною методикою вивчення англійської мови. Проєкт був підтриманий і підтримується МОН України. «Центр Надії» знають і люблять в нашому місті як діти, так і батьки. Після смерті Надії Франківни його очолила її педагогічна послідовниця, вчителька цього закладу Олена Шенкнехт, і все було добре. В 2023 році пані Олена звільнилась за власним бажанням через сімейні обставини. І постало питання призначення нового директора. В чию «світлу» голову прийшло раптом рішення призначити з 31 жовтня 2023 року директором «Центру Надії» людину мало того що не знайому зі специфікою цієї школи, а вчительку інформатики з іншого закладу, я не знаю...

На сьогодні маємо те, що маємо: директорка не чує свій колектив і не підтримує його в збереженні і продовженні того, що колись впровадила Надія Франківна. Звісно, проти цього викладачі англійської мови і батьківська спільнота. Конфлікт очевидний. Своє обурення батьки в категоричній формі висловили на зустрічі з Віктором Шакирзяном і Андрієм Мазуром. Останній призначив службове розслідування. Формально це правильне рішення. Але яким би не був висновок цієї комісії, для мене особисто вже зрозумілим є те, що керівника закладу потрібно міняти.

Андрій Мазур, начальник міського управління освіти:

— Перевірка тільки розпочалася. Директорку тимчасово усунуто від обов’язків. Були неодноразові звернення батьків стосовно конфліктної ситуації, яка виникла між колективом і директором. Не буду нічого озвучувати до результатів службового розслідування. Попередньо, комісія має працювати по 7 червня, можливо, будуть продовжувати. Але на освітній процес, на життєдіяльність закладу це анітрохи не вплинуло. Призначено виконувачку обов’язків директора Світлану Полюхович.

Відсторонена директорка школи Віра Дундюк пояснила «РВ», що утримується від коментарів, допоки триває службове розслідування.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також