Останній дзвоник: урочисто, але не довго

2525 0

Ми у соцмережах:

Останній дзвоник: урочисто, але не довго

У п’ятницю, 25 травня, о 9-й годині у школах Рівного розпочнеться свято Останнього дзвоника. А через місяць — 23 червня — випускний. Цьогоріч випускників одинадцятикласників у Рівному — 1209, а дев’ятикласників — 3500. Загалом в області закінчать 11 класів 7-678 учнів, а 9 класів — 13-126. Скільки серед випускників золотих та срібних медалістів — буде відомо після результатів ЗНО.

Як проводити свято Останнього дзвоника — мають право визначати самі навчальні заклади. Міське управління освіти лише рекомендує скоротити тривалість урочистих лінійок, обмежити виступи та нагородження.

Катерина Сичик, заступниця начальника управління освіти Рівного:

— Міністр освіти давно висловлювалася за таке нововведення, і цього року ми на нарадах з директорами шкіл озвучимо її ініціативу. Щоб свято Останнього дзвоника проходило не за традиційним сценарієм, який багатьом уже просто набрид. Будемо рекомендувати скоротити урочисте дійство, щоб було мінімум виступів та вітальних звернень. По-друге, Останній дзвоник — це свято для випускників, тому саме вони насамперед мають бути на ньому присутні. Ідеться про 11-і, 9-і та 4-і класи та батьків цих учнів. Іншим класам брати участь у святковій лінійці не обов'язково. Для них ми рекомендуватимемо організувати в цей день цікаві зустрічі, екскурсії, відпочинок на відкритому повітрі, в парках.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також