Останній рік речового ринку в Рівному?

5946 0

Ми у соцмережах:

Останній рік речового ринку в Рівному?

На речовому ринку, що на Замковій у Рівному, на 50% підняли орендну плату для підприємців.

Олександр, підприємець, торгує халатами:

— Ще ніколи не піднімали одразу на 50%. У карантин ми не працювали, зараз покупців обмаль, виручки немає. Якщо не заплатиш орендної плати — тобі опломбують кіоск. Ми зібралися і пішли з цією проблемою до міського голови Олександра Третяка. Він пообіцяв, що спробує розібратися в ситуації. Потім отримали відповідь від нього, що земля в оренді, і він не може ні на що повпливати.

Віталій, підприємець, торгує килимами:

— Зараз платимо 450 гривень оренди за квадратний метр. А тим, хто ближче до входу в ринок, — 600 гривень виставили. Нам кажуть, що маємо ще тільки рік можливості торгівлі тут. А далі — шукай собі місце. У нових торгово-офісних приміщеннях, які збудують на місці речового ринку, нічого не пропонують. Та й оренда там, певно, буде страшна. Кажуть, що великі супермаркети викупили там вже площі.

Валентин Королюк, директор речового ринку:

— Ми підняли орендну плату на 50%, бо нам збільшили за оренду землі. Раніше платили 200 тисяч гривень в місяць, а з 1 січня — 250 тисяч. Хоча міський голова й заявляє, що він ніякої плати не піднімав. Це не так. Рівне та Дніпро — лише два міста в цілій Україні — підняли оренду за землю відповідно до так званого коефіцієнту користування землею. Карантин, деякі підприємці закрили свої кіоски. Зросла також мінімальна заробітна плата, інші платежі. Мусили збільшувати орендну плату.

Щодо того, як довго ще підприємці зможуть торгувати на ринку, то в червні ми звільнимо ще одну його частину для будівництва. А наступна черга, відповідно до плану забудови, буде аж через два роки.

Ігор Кречкевич, заступник міського голови:

— У 2020 році змінилася нормативно-грошова оцінка землі. Зміни набрали чинності з 1 січня 2021 року. Це не примха міської влади, а виконання вимог законів про перегляд нормативно-грошової оцінки з плином певного періоду часу.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також