Останній шанс для «непідкупних». Депутати міськради за три години встигли роздати під забудову шість гектарів

1767 0

Ми у соцмережах:

Останній шанс для «непідкупних». Депутати міськради за три години встигли роздати під забудову шість гектарів

З самого ранку блокували вхід в приміщення, де знаходиться сесійна зала, люди у камуфляжі — вимагали, щоб депутати на своєму останньому сесійному засіданні не розглядали жодних земельних питань, а залишили для наступників.

На останньому сесійному засіданні міськради Рівного, яке відбулося 29 жовтня і тривало близько трьох годин, депутати вирішили не соромитися. І нічого, що частина із них знову стала депутатами вже нового скликання. Хапай поки ще можеш, точніше – роздавай. Саме під таким гаслом прийшли три останні години вже колишньої міськради. І що з того, що   перед виборами міський голова Володимир Хомко заявляв, що усі спірні земельні питання залишать для нового складу ради?

На початку сесії секретар міської ради Сергій Паладійчук зачитав прохання від СБУ передати понад 3 гектари землі в районі вулиць Гагаріна та Гайдамацької. Включити це питання до порядку денного вдалося лише з другої спроби — допомогли голоси Олексія Муляренка, Анатолія Лащука, Володимира Кудріна та Олександра Нестерука. А пізніше завдяки голосуванню 23 депутатів питання виділення землі було вирішено.

На цьому ж засіданні раптом виявив ініціативу депутат Юрій Сухий, завдяки якому «з голосу» в порядок денний сесії було внесено питання про зміну цільового призначення майже 2,9 гектара землі поблизу нового мікрорайону «На Щасливому». Приватна фірма «Вілар-трейд» устами Юрія Сухого попросила у ради змінити цільове призначення землі у полі поблизу вулиці Чорновола із сільськогосподарського — для будівництва. Тепер «Вілар-трейд» зможе будувати там житло, щоправда, не вище трьох поверхів.

На наше запитання, чому Юрій Сухий зненацька вирішив на сесії згадати про гектари біля «Щасливого», депутат сказав так: «Я не хочу вам нічого розповідати. Оскільки маю таке право, тому я ним скористався, і все. Більше мені додати нічого».

Назарій Поліщук, міський депутат, який голосував проти:

— Це питання про землю в районі вулиці Чорновола є показовим. Його навіть не було в порядку денному. Очевидно, що комусь дуже не терпиться почати будуватися на такій величезній земельній ділянці. Оскільки це питання пропхнули останнім на заключній сесії, то можна вважати його символічним. Адже під час каденції цієї ради таких казусів було чимало.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також