Острожани звинувачують голову громади в побитті жінки, образах та погрозах (ВІДЕО)

227 0

Ми у соцмережах:

Острожани звинувачують голову громади в побитті жінки, образах та погрозах (ВІДЕО)

Жителі міста Острог зібрались на пікет, щоб висловити незадоволення поведінкою керівника громади Юрія Ягодки. Вони звинувачують того в образах та погрозах, а ще — підозрюють у ймовірному побитті жінки

З місцевими жителями та правоохоронцями поспілкувались журналісти Суспільного.

Першого вересня на центральній площі міста Острог місцеві жителі зібрались на мирний пікет, аби висловити своє невдоволення поведінкою міського голови Юрія Ягодки.

- Раз до нього прийшла у травні, щодо субсидії. Його працівники з міської ради казали, що вона мені має бути нарахована, але не дали, і я прийшла запитати. А він каже до мене: «Давайте закладемося на пляшку, що ви ще осінню прийдете просити субсидію на зиму». Я кажу: «Прийду, обов'язково прийду. Бо я не витягну, не проживу з пенсією у три тисячі. Я не товаришка вам по чарці, я — як ваша мама», — розповіла місцева жителька Галина Гурська-Берковська.

Житель Острога Ростислав Берковський пригадав, що торік влітку прочитав у місцевій газеті, нібито в місті зростуть тарифи на воду, і вирішив уточнити інформацію у Юрія Ягодки:

- Я зайшов до нього, показую йому газету. Він мені газету в очі, посилає мене. А я сказав: "Я прийшов до вас не додому, а в державну установу". І вийняв телефон і показав йому, що у мене син загинув на війні.

Зі слів чоловіка, після цього замість вибачення міський голова пропонував йому гроші.

Жителька Острога Людмила Колісник розповіла, що люди зібратись на пікет після допису, опублікованого з анонімної сторінки у фейсбук. У повідомленні йдеться, що 29 серпня 58-річна жінка почула, як в будівлі місцевої бібліотеки співають російські пісні. Вона хотіла зробити присутнім зауваження, тому зайшла всередину і побачила Юрія Ягодку. На критику чиновник нібито відреагував агресивно і вдарив жінку.

- Так вони відзначали велике свято своє — день обрання нового кандидата, який став директором Мощаницького ліцею. І у фейсбуці люди й написали, що таке неподобство робить наш мер. Це не вперше, — сказала місцева жителька Людмила Колісник.

Суспільному вдалося поспілкуватися із жінкою, яка звинувачує у нападі Юрія Ягодку. Коментувати ситуацію вона відмовилась, оскільки боїться за власну безпеку і консультується у адвоката. Звернення місцевої жительки підтвердив начальник слідчого відділення в Острозі Ігор Герчук:

- Дійсно, до відділення поліції звернулася місцева жителька з усною заявою про отримання тілесних ушкоджень від місцевого жителя. Попередньо вказує, що ним може бути міський голова Юрій Ягодка. Наразі за її заявою зареєстроване кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України, тобто «нанесення легких тілесних ушкоджень». По вказаному кримінальному провадженні здійснюється досудове розслідування.

Зареєстрували кримінальне провадження і призначили експертизи також в Рівненській обласній прокуратурі, повідомила речниця установи Оксана Жужельська. Журналісти намагались поспілкуватися з Юрієм Ягодкою, але на телефонні дзвінки він не відповідає. У Острозькій міській раді журналістам повідомили, що посадовець перебуває у відпустці.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також