«Острозька академія» запрошує учасників бойових дій на безоплатне навчання

949 0

Ми у соцмережах:

«Острозька академія» запрошує учасників бойових дій на безоплатне навчання

Представники ОК «Захід» та «Острозької академії» підписали меморандум про безоплатне навчання учасників бойових дій.

У рамках посилення двосторонньої співпраці між оперативним командуванням «Захід» Збройних Сил України та Національним університетом «Острозька академія» підписано меморандум. Згідно з документом тепер усі категорії учасників бойових дій мають право на здобуття безоплатної вищої освіти (зокрема другої, третьої тощо) у цьому престижному виші за будь-якою спеціальністю. Також право на безкоштовне навчання отримали й діти загиблих учасників бойових дій.

— Цей меморандум дасть військовослужбовцям можливість безоплатно користуватися правом на навчання в одному з десятка найкращих університетів України. І це стане хорошим прикладом для інших вишів у контексті реалізації пільг, гарантованих державою, для учасників АТО/ООС та їхніх родин, — розповів старший офіцер відділу цивільно-військового співробітництва підполковник Андрій Рисюк, який за дорученням командувача військ ОК «Захід» і підписав документ.

В умовах протидії COVID-19 університет використовує різні види навчання, а спеціально для військових викладачі готові розробити додаткові онлайн-програми, щоб вони могли одночасно служити та вчитися. Крім того, оперативне командування «Захід» відпрацювало алгоритм співпраці з Київським військовим ліцеєм імені Івана Богуна щодо супроводу дітей, батьки яких загинули на сході України, до вступу в цей заклад.

— Ми надаємо освітні послуги тим, хто бажає підвищити свій рівень та здобути магістерський, докторський чи бакалаврський ступінь. У нас є досвід підписання таких меморандумів на рівні окремих батальйонів і бригад, — зазначив ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник. — На сьогодні у нас безоплатно навчається близько ста хлопців і дівчат, які мають статус учасника бойових дій. Торік ми випустили перших таких студентів, цього року плануємо вітати із завершенням навчання чергову групу військовослужбовців.

Довідково:
«Острозька академія» — це класичний український університет, який посідає передові позиції у міжнародних і всеукраїнських рейтингах. Тут випускають фахівців понад трьох десятків освітніх програм. «Острозька академія» двічі занесена до Книги рекордів Гіннеса. Вона уклала чимало угод про співпрацю не тільки з країнами Європи, а й із США та Канадою. Виш має чітку патріотичну позицію, прищеплює українські цінності та формує моральні орієнтири.

З початку подій на Сході України викладачі та студенти передали на фронт автобус, бронежилети, шоломи, комп’ютери та інше майно вартістю понад пів мільйона гривень.

Віктор Шубец, кореспондент АрміяInform
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також