Острозький історико-культурний заповідник має керівника

1412 0

Ми у соцмережах:

Острозький історико-культурний заповідник має керівника

Конкурсна комісія з проведення конкурсного добору на посаду директора комунального закладу «Державний історико-культурний заповідник м. Острога» Рівненської обласної ради обрала керівника закладу. Ним став Микола Манько.

Острог. район повідомляє, що на посаду претендували два кандидати – Микола Бендюк і Микола Манько. Участь у голосуванні взяли 9 членів комісії. З перевагою в один голос переміг виконуючий обов’язки директора заповідника Микола Манько.

Нагадаємо, що директора заповідника обрали лише з третьої спроби. Уперше за посаду змагалися реставратор, краєзнавець Микола Бендюк та історик, аспірант НаУОА Андрій Брижук.

Удруге протистояння розгорілося між Миколою Бендюком і колишнім в. о. директора заповідника Сергієм Кибкалом.

У попередніх випадках комісія не підтримувала жодного з кандидатів, а вибори переносили. Нині ж з мінімальною перевагою голову заповідника таки обрали.

- Відбувся конкурс виборів директора історико-культурного заповідника м. Острог. 9 членів комісії: 4–5, громадські організації за Миколу Бендюка, влада - за Миколу Манька, – підсумував у Фейсбуці Микола Федоришин. 

Тетяна Гонтар, членкиня комісії від громадських організацій, у соціальній мережі зауважила, що їй програма Миколи Бендюка більше сподобалася.

 - Водночас, Микола Манько не приховує, що його висуватися на посаду вмовили, – каже вона. 

Андрій Брижук, один із попередніх претендентів на посаду директора заповідника вже привітав новообраного керівника  та висловив сподівання на співпрацю.

Зауважимо, що зі своїм безпосереднім опонентом, Миколою Бендюком, Андрій Брижук свого часу уклав безкомпромісну домовленість – той, хто програв би конкурс, мав би залишити роботу в заповіднику зовсім.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також