Педагоги закликають випускників: заберіть сертифікати для можливості здачі ЗНО!

1011 0

Ми у соцмережах:

Педагоги закликають випускників: заберіть сертифікати для можливості здачі ЗНО!

Адже без такого документу випускник не зможе зайти у свій кабінет, щоб дізнатися, де проходитиме тестування. Його не допустять до здані зовнішнього незалежного оцінювання. Про ці та інші вимоги розповіли в Рівненській ОДА.

 Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін уточнив, як проходитиме процес тестування:

-          ЗНО-2020 року буде проходити згідно рекомендацій головного санітарного лікаря, виписаної ним 21 травня Постанови. Формат і процедура не зміняться. Під час тестування в аудиторіях максимум – 15 учнів, по 2 інструктора. Дистанція – 1,2 м між учасниками. Всі учасники, інструктори, медичні працівники, учні мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту, присутні антисептики, дезінфекції та провітрювання приміщень. Відділ освіти провів уже не одну селекторну нараду з цього приводу.

На всіх пунктах тестування чергуватимуть медичні працівники. Координує їх роботу обласне управління охорони здоров’я. Списки таких людей складені. Якщо більше 180 абітурієнтів в закладі. чергуватимуть 2 таких працівники. Має бути медична сумка з медикаментами для першочергової медичної допомоги.

Директорака Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк наголосила:

-          Після завершення реєстрації результатом є отримання сертифікату з номером, фото і голограмою, і переліком обраних предметів. У кожного учасника має бути такий сертифікат. Ми надсилали їх на заклади освіти. Пачку сертифікатів маємо на руках, бо не забрали з поштових відділень ті, хто реєструвалися індивідуально, а не через заклади освіти. Вхід на інформаційну сторінку абітурєнта тільки з кодом на цьому сертифікату. Тому його потрібно мати на руках. Ми готові вислати сертифікати повторно тим, хто їх не забрав.  Зі своєї сторінки можна знайти адреси пунків тестування. Може бути так, що на три предмети треба буде добиратися в інші куточки міста. Тому ми розмістили на нашому сайти маршрути.

За словами п.Лариси, питань з останніх місяців навчання, коли школи були закриті на карантин, дуже мало. Проте забрати ці питання зовсім нереально. Адже зошити на основну сесію почали друкуватися ще в січні, до карантину.

Для проходження ЗНО-2020 треба мати із собою паспорт, сертифікат ЗНО, 2 – 3 ручки з чорною пастою, запрошення-перепустку. Маски – обов’язковий атрибут.

Довіз дітей забезпечуватимуть шкільні автобуси. Відповідальні за ЗНО мають розробити маршрути для учасників, а також класти графіки курсування автобусів, бо в ньому одночасно не може перебувати багато учнів. Розміщення банерів про респіраторну гігієну в кожному приміщенні, де проходитиме ЗНО – теж обов’язкове.

Якщо в дитини буде температура, допуску до ЗНО не матиме. Питання з перездачею вирішать, запевнив Сергій Подолін.

В кожному пункті тестування випускники працюватимуть по 2 – 3 години.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також