Дещо незвичний, ніжний торт, від якого віє м’ятно-лаймовою свіжістю, під силу навіть новачкам у кулінарії.
100 г пісочного печива, 50 г масла, 350 г сиру маскарпоне, 150 мл згущеного молока, 200 мл вершків від 30% жирності, 1 лайм (1 ст. л. соку і 1 ч. л. натертої цедри), 10 г швидкорозчинного желатину, кілька листочків мяти
Подрібнити печиво до стану крихти, додати розтоплене масло і змішати до отримання однорідної маси.
Роз’ємну форму діам. 18-19 см застелити пергаментним папером, прокласти бортики, викласти масу і рівномірно розподілити й утрамбувати.
З’єднати сир маскарпоне зі згущеним молоком і збити до однорідності, поступово ввести вершки.
Збити м’яту з лаймовим соком у блендері. Додати до сирної маси разом з цедрою і збивати до однорідності.
Наприкінці додати остиглий попередньо замочений желатин і перемішати.
Викласти масу на основу з печива у форму, розрівняти і поставити для застигання в холодильник не менш ніж на 3 год.
Вийняти з форми і прикрасити листочками м’яти.