Прикордонник не взяв у росіянина, який приїхав «отдохнуть і погулять»,1000 доларів хабара

1510 0

Ми у соцмережах:

Прикордонник не взяв у росіянина, який приїхав «отдохнуть і погулять»,1000 доларів хабара

В аеропорту «Бориспіль» затримали росіянина за хабар $1000

Росіянин намагався пройти паспортний контроль у міжнародному аеропорту "Бориспіль", однак прикордонник йому відмовив. Тоді чоловік вирішив дати тисячу доларів за дозвіл перетнути кордон.

Двоє громадян Російської Федерації прибули в міжнародний аеропорт «Бориспіль» рейсом зі Стамбула, повідомляє  dpsu.gov.ua. Пояснити мету поїздки вони не змогли.

Прикордонникам росіяни сказали, що прилетіли, аби "отдохнуть і погулять". Іноземцям відмовили у праві в’їзду на територію України.

Один з них, 24-річний чоловік, намагався домовитися з прикордонником за тисячу доларів. Офіцер перепитав, за що він дав йому грошей. Той пояснив, що це хабар для вирішення питання.

Прикордонник задокументував на відеокамеру спробу підкупити його. А також попередив чоловіка про те, що його дії порушують закони України, але той не відступав.

Тоді прикордонник сказав, що мрія росіянина здійсниться, а він пропустить його через кордон. Зі словами «Welcome to Ukraine» він пояснив, що нашу країну чоловік відвідає у супроводі поліцейських.

Наразі слідчі вирішують питання щодо відкриття кримінальної справи про спробу надання неправомірної вигоди службовій особі.

Якщо суд визнає протиправні дії зловмисника, йому загрожує від 2 до 4 років обмеження волі або ув'язнення на такий же термін.

Іншому росіянину заборонили в'їзд, і він вилетів назад до Стамбула.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також