Отець МП змушений був тікати з окупованого міста, бо відмовився зраджувати Україну

928 0

Ми у соцмережах:

Отець МП змушений був тікати з окупованого міста, бо відмовився зраджувати Україну

Володимир Савийский був священником УПЦ МП у соборі в місті Приморськ Запорізької області.

 З перших днів війни місто було окуповане росіянами, повідомляє «Настоящие время».

Коли росіяни окупували місто, то отець з громадою записували звернення до російського диктатора Володимира Путіна, в якому говорили, що в Україні нікого не треба «освобождать». Також в соборі продовжували молитися за Україну, армію та волонтерів. Така діяльність дуже не сподобалася росіянам.

- Озброєні люди витягли з-за вівтаря, змусили зняти одяг. Допит тривав п'ять годин. Мене розділили до пояса, шукали татуювання – тризуб чи якусь українську символіку. Вдома провели обшук, забрали комп'ютер, забрали телефони. То був мій перший арешт, - ділиться священник.

Росіяни вимагали у отця Московського патріархату, щоб він доносив на людей з проукраїнською позицією. Також вони хотіли, щоб він розповідав, чим люди діляться на сповіді. Однак той категорично відмовився.

Росіяни не могли збагнути чому отець МП не йде на співпрацю та не хоче переходити до Російської церкви. Адже інші священники радо співпрацювали з окупантами.

Після довгих місяців цькування та допитів священник мусів утікати з окупованого міста. Наразі той знаходиться у таборі для біженців у Норвегії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також