Отримала перелом ноги: у Рівному електрокар наїхав на жінку (ВІДЕО)

1119 0

Ми у соцмережах:

Отримала перелом ноги: у Рівному електрокар наїхав на жінку (ВІДЕО)

Електромобілі є, а правил немає. Водії самокатів та машинок розгулялися по Рівному не на жарт. Від цього вже постраждали люди. Рівняни кажуть, не можуть нормально пройти по вулиці через машинки та гіроборди. Бо діти коли їздять, не звертають уваги на перехожих.

Кілька днів тому Ольга Шевченко прогулювалась алеєю в парку молоді разом зі своєю сім'єю. Зненацька в неї врізалась електромашинка, якою кермував підліток. Після чого, пані Ольга поїхала в травмпункт, де від отриманої травми їй наклали гіпс, повідомляє Рівне 1.

За законом України, водіїв електромашинок та самокатів поліцейські оштрафувати не можуть. Адже вони вважаються пішоходами.

Тобто, якщо водій легкого електротранспорту наїхав на пішохода, це вважатиметься, як нещасний випадок. Порівняно так само, якщо двоє пішоходів між собою ненароком зіштовхнуться. Парадокс. Самі ж прокатники кажуть, відповідальності за користувачів їхніх самокатів та електромашинок не несуть. А дозвіл на їхню діяльність надавав трест зеленого господарства.

Втім у тресті зеленого господарства зазначили протилежне:

Тож хто відповідає за прокат електротранспорту в парку молоді - невідомо. Оскільки, всі інстанції перекидають відповідальність один на іншого. Як висновок, вирішити проблему масової їзди поблизу Лебединки ніхто не може.

Горе-водій, від якого постраждала пані Ольга ніяку відповідальність за це не понесе. Компенсовувати завдану шкоду жінці теж ніхто не буде. Оскільки, ані поліція, ані прокатники, ані міська рада на це не повпливає. До слова, Верховна рада України нещодавно зареєструвала законопроект, який має легалізувати користувачів подібного транспорту. Минулого року депутати ухвалили його у першому читанні. Однак, на цьому все і зупинилося. Тому жодних правил, які б контролювали, як користувачі електросамокатів мають поводитися на дорозі зараз просто не існує. Тож поки на державному рівні, це питання не вирішиться, люди і надалі наражатимуться на небезпеку. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також