Отримали понад 300 мільйонів гривень земельного податку

1192 0

Ми у соцмережах:

Отримали понад 300 мільйонів гривень земельного податку

Від землекористувачів Рівненщини впродовж січня – жовтня 2018 року надійшло понад 301,3 млн. грн. плати за землю, що на 19,4 млн. грн. більше минулорічних надходжень.

Із загальної суми податку майже 88 відсотків, або 246,7 млн. грн., сплачено юридичними особами, відповідно надходження від фізичних осіб склали 54,6 млн. грн., або 18% від загальної суми.

- Плата за землю знаходиться на третьому місці за обсягами надходжень до місцевих бюджетів області. Тому і для фіскальних органів, і для місцевої влади детінізація у сфері земельних відносин є одним з пріоритетних напрямків роботи. Адже плата за землю – обов‘язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності. Кошти від плати за землю, що надходять на спеціальні бюджетні рахунки місцевих бюджетів, використовуються виключно для цілей, пов‘язаних із земельними питаннями, зокрема фінансування заходів щодо раціонального використання та охорони земель, ведення державного земельного кадастру, землеустрою, моніторингу земель, створення земельного інноваційного фонду, економічного стимулювання власників землі і землекористувачів за поліпшення якості земель, підвищення родючості ґрунтів і продуктивності земель лісового фонду та інше,  – зазначила заступник начальника ГУ ДФС у Рівненській області Зоя Хоній.

Нагадуємо, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

 

.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також