Отримав шанс поїхати на Олімпіаду завдяки коронавірусу

700 0

Ми у соцмережах:

Отримав шанс поїхати на Олімпіаду завдяки коронавірусу

Перспективний рівненський велосипедист, беззаперечний лідер в Україні у своїх дисциплінах серед юніорів Олександр Гудима цілком може на наступний рік претендувати на путівку до олімпійського Токіо. Нагадаємо, Літні Олімпійські ігри, що мали відбутися у серпні цього року в столиці Японії, через коронавірус перенесли на наступний рік.

Тренер спортсмена В’ячеслав Федорчук розповідає, нині Олександру 17 років, і зараз він ще не готовий був їхати на Олімпійські ігри. Інша справа через рік. Гудима помітно додає з кожним стартом, і у 18 років цілком буде готовий протистояти дорослим суперникам. І нехай за олімпійські медалі в Токіо він навряд чи побореться, але це буде неоціненний досвід перед Олімпіадою-2024.

В Україні Гудима вже гідно протистоїть дорослим гонщикам. Так, на чемпіонаті України з маунтинбайку, що триває в Чернівцях, він став чемпіоном серед дорослих у крос-кантрі елімінаторі. Крім того, в Олександра золоті медалі серед юніорів ще в трьох видах крос-кантрі. Попереду в юного гощика на чемпіонаті України ще чотири етапи багатоденки. Його тренер вірить, що й у цих стартах рівнянину серед юніорів не буде рівних.

Щодо міжнародних планів Олександра Гудими, то, за словами В’ячеслава Федорчука, восени на нього очікує чемпіонат Європи в Австрії, а також чемпіонат світу, що, найімовірніше, відбудеться в Чехії.

— Для того, щоб отримати ліцензію на Олімпійські ігри, Олександру треба буде набрати певну кількість очок на міжнародних рейтингових змаганнях, — розповідає тренер В’ячеслав Федорчук. — У цьому році він вже здобув 20 очок. Думаю, з цим проблем не буде.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також