Отримають «пакунок малюка»

2133 1

Ми у соцмережах:

Отримають «пакунок малюка»

Уряд запроваджує пілотний проект із соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства. Кожному новонародженому «пакунок малюка» від держави

З 1 вересня 2018 року батьки новонароджених отримають додаткову допомогу від держави – «пакунок малюка». Кожна мама отримає в пологовому будинку для своєї дитини пакунок з найнеобхіднішими для малюка речами – це одяг, підгузки, ковдри, дитяча олійка та крем, присипка, пляшечка, соска, пустушка, серветки, пелюшки, термометр, а також навчальні матеріали щодо догляду за дитиною. Кожна дитина, з 400 тисяч, які щороку народжуються в Україні, отримає від держави речі, які потрібні в перші дні життя. 

З 1 січня 2019 року запроваджується і проект «Муніципальна няня», який дозволить батькам зменшити витрати на послуги няні для дитини. Держава відшкодовуватиме батькам послуги няні, що доглядає за дитиною до 3-х років, через надання податкової знижки. Розмір відшкодування – один прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років (станом на 1.01.2018 це 1492 грн.) – за кожний місяць роботи няні. Батьки заключають офіційний договір з нянею, а держава повертатиме батькам гроші за її послуги.

За повідомленням прес-служби РОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також