Отруїлися тортами в ресторанах Рівного?

4435 0

Ми у соцмережах:

Отруїлися тортами в ресторанах Рівного?

Одразу два спалахи кишкової інфекції сталися в Рівному. Перший — в ресторані «Адалін», що розташований на проспекті Миру. Другий — у ресторані дитячої зони Fly Kids. Попередня причина харчових отруєнь у дорослих та дітей — торти домашнього приготування.

26 січня 40 гостей святкували весілля в ресторані «Адалін». Пізніше семеро з них відчули симптоми харчового отруєння, проте в медичні заклади по допомогу звернулися тільки через кілька днів. Одну захворілу госпіталізували, інші лікуються амбулаторно.

— Люди самі звернулися до нас зі скаргою, — розповів начальник управління Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Василь Тонконоженко. — Письмово зазначили, що вживали під час святкування торти домашнього приготування. З цим і пов’язують недугу. Проте це ще треба перевірити. Держпродспоживслужба проводить епідемічне розслідування. Рівненський лабораторний центр взяв проби страв, сировини, з якої вони були приготовлені, змиви з обладнання, оглянули персонал.

Торти та інші солодощі вживали також діти, які відпочивали у розважальній зоні Flay Kids, що розташовується в одному з великих торгових центрів у районі автовокзалу. Шестеро дітей звернулися до лікарів із симптомами отруєння. Двох із них госпіталізували.

Держпродспоживслужба заборонила харчувати відвідувачів в обох закладах терміном на 10 днів. За цей час в лабораторії встановлять точну причину отруєнь. Від висновків залежатиме, чи будуть вище згадані заклади оштрафовані, а їхня діяльність — обмежена.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також