Оцет + сода = чистота

2089 0

Ми у соцмережах:

Оцет + сода = чистота

Для повернення блиску посуду. З часом посуд може стати не таким яскравим та красивим. Можна змішати 1 л води з 2 ст. л. оцту, змочити у цьому розчині губку та протерти всі тарілки та столове приладдя.

Для чистоти душової лійки та кранів. Крани достатньо протерти таким же розчином. А душову лійку потрібно помістити на годину в розчин з теплої води та оцту (2:1). Так можна зняти наліт не лише ззовні, а й всередині.

Щоб відклеїти цінник чи будь-яку іншу наліпку. Їх не завжди легко зняти, а також вони можуть залишати сліди від клею. Треба трішки підігріти оцет, намочити у ньому гумку та прикласти до цінника.

Для чистої мікрохвильовки. Набрати в чашку 100 мл води та 100 мл оцту, поставити у мікрохвильову піч на 5 хв. за середньої потужності. Після цього протерти поверхню вологою ганчіркою, щоб зняти залишки бруду.

Щоб освіжити злив раковини. Насипати пів склянки соди, влити пів склянки оцту та залишити на кілька хвилин. Після цього достатньо промити злив гарячою водою.

Від неприємного запаху в холодильнику. Вимити холодильник розчином з 2 ст. л. соди на 1 л води. Так можна швидко та якісно очистити поверхні й прибрати запахи продуктів.

Від поганого запаху для килимів. Розсипати соду щедро по килимах і залишити на кілька годин, а тоді пройтися по них пилососом. За цей час сода поглине всі неприємні аромати.

Щоб букет квітів довше залишався свіжим. Додати до води 1–1,5 ч. л. соди, і букет буде красивим на кілька днів довше.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також