Британські вчені встановили, що буряк, через свій унікальний склад, значною мірою покращує стан серцево-судинної системи.
Це пояснюється тим, що він містить велику кількість натрію, а саме 50%, і 5% кальцію. Система кровотворення стає більш захищеною від впливу негативних факторів і такого специфічного процесу, як затвердіння судинної тканини. Більше того, буряковий сік виступає як чудовий засіб профілактики підвищеного кров'яного тонусу та інших порушень з боку серцево-судинної системи. Також регулярне споживання буряка сприяє поліпшенню пам'яті при атеросклерозі. Він вважається одним з найкращих продуктів, які не допускають розвитку захворювань ендокринної системи, а саме щитовидної залози, а це позитивно позначається на роботі внутрішніх органів і систем. Вчені зазначають, що для профілактики порушення функціонування кровотворних органів слід випивати в середньому 100 мл соку буряка, приблизно 3-4 рази на добу. Крім цього, вживати в їжу не рідше 1 разу на 2 дні буряк у сирому або вареному вигляді (в салатах і перших стравах). Варто зазначити, що навіть надмірне споживання цього продукту не має негативного впливу на організм.