Овочі — в пакет і добре потрясти

365 0

Ми у соцмережах:

Овочі — в пакет і добре потрясти

Малосольні овочі — ідеальне доповнення до м’яса або риби, особливо зараз, коли вони свіжі та соковиті

Дієтологи та гастроентерологи радять включати до раціону не тільки свіжі, а й малосольні овочі. Бо під час процесу маринування інтенсивно накопичуються корисні елементи. Наприклад в малосольних огірках накопичуються натрій, залізо, фосфор, калій, магній йод і навіть кальцій. Отож, готуємо цю закуску — смачну, хрумку, в міру солону.

Інгредієнти для страви: молодий кабачок — 300 г; свіжі огірки — 300 г; свіжі помідори — 300 г; кілька зубчиків часнику (2–3 шт.); пучок кропу; сіль за смаком.

Молодий кабачок промиваємо, трохи просушуємо рушником. Ножем акуратно зрізаємо з нього шкірку тонким шаром, видаляємо плодоніжку і нарізаємо на тонкі брусочки.

Свіжі огірки, краще середнього розміру, також миємо, відрізаємо кінчики з обох боків, нарізаємо тонкими брусочками.

Від головки часнику відокремлюємо 2–3 зубчики, очищаємо від лушпиння, промиваємо водою і дрібно нарізаємо ножем. Пучок свіжого зеленого кропу також миємо, струшуємо від залишків вологи та подрібнюємо.

Коли всі овочі підготовлені, беремо пакет (такого розміру, щоб у нього помістилися всі овочі) із застібкою та кладемо в нього нарізані кабачки та огірки. Прямо в пакет розрізаємо навпіл свіжі помідори. Додаємо рублений часник та кріп, чайну ложку солі з гіркою і щільно закриваємо. Добре трясемо пакет, доки все не перемішається. Сіль, часник та кріп повинні рівномірно розійтися по овочах. Відправляємо пакет із малосольними огірками, кабачками та помідорами в холодильник не менш ніж на 12 годин.

Малосольні овочі перекладаємо на тарілку та подаємо до столу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також