Озеленять парк під час фестивалю дизайнерів

1858 0

Ми у соцмережах:

Озеленять парк під час фестивалю дизайнерів

Наприкінці травня у міському парку культури ім. Шевченка планують провести перший флористичний фестиваль «Рівне.Весна.Квіти», на який з'їдуться ландшафтні дизайнери з різних областей країни. Вони привезуть композиції із дерев, кущів, мармуру та каміння, можливо, облаштують ще й міні-ставки.

парк Андрій Черепанов, директор міського об'єднання парків культури і відпочинку: — Оскільки від нас забрали фестиваль ковальського мистецтва на Лебединку, маємо дивувати рівнян чимось іншим. Тому зараз ведемо переговори з учасниками нового масштабного проекту «Рівне.Весна.Квіти». Ми запропонуємо ландшафтним дизайнерам прикрасити центральну частину парку: клумби, верхню та нижню виставки, партер. Зі свого боку обіцяємо гучну рекламу, а з їхнього очікуємо на «зелену» підтримку — бо бюджетних грошей на цей проект місто не виділяє і нам доведеться обійтися власними коштами. Фестиваль триватиме тижнів зо два. Очікуємо, що по завершенні учасники залишать парку ті дерева та кущі, які вони використають у своїх композиціях — очевидно, що це будуть уже дорослі рослини і їх висадять тут на постійній основі. Мені взагалі хотілося би бачити у парку більше вічнозелених рослин. По-перше, доведеться прибирати менше листя, а по-друге — матимемо здоровіше повітря. Черепанов

Андрій Черепанов
До речі, ми оновили скульптуру оленя, що в центрі парку. Тепер у ногах «оленя» росте ялівець, а тулуб заповнила туя. Також тривають роботи над оновленням нижньої виставки парку — вона уже завершена на 85%. Висадили кедрову сосну, ялівець, ялицю, ялинки, вербу, тую та барбарис. На верхній виставці ростимуть катальпи. До 15 квітня плануємо завершити реконструкцію верхнього тенісного корту, поміняємо там покриття та сітку. Що стосується капітального ремонту системи каскадів, то сподіваємося на підтримку обласного департаменту екології — ми уже подали їм цей проект на розгляд. Чи з'являться у нас цього року нові атракціони, знатимемо за два-три тижні, ближче до відкриття нового сезону. А загальний план розвитку парку ім. Шевченка рівняни можуть знайти на нашому офіційному сайті — там детально розписано, які саме проекти, коли і за чиї кошти збираємося втілювати.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також