Ожина лікує суглоби і виводить солі

2024 0

Ми у соцмережах:

Ожина лікує суглоби і виводить солі

Солодко-кислі на смак, ці ягоди допомагають від багатьох хвороб: регулюють діяльність кишечника (причому, зрілі ягоди покращують перистальтику, а недостиглі мають дезинфікуючу і протипроносну дію), полегшують болі в суглобах при відкладенні солей і ревматизмі, зменшують запалення в нирках і сечовому міхурі.

Солодко-кислі на смак, ці ягоди допомагають від багатьох хвороб: регулюють діяльність кишечника (причому, зрілі ягоди покращують перистальтику, а недостиглі мають дезинфікуючу і протипроносну дію), полегшують болі в суглобах при відкладенні солей і ревматизмі, зменшують запалення в нирках і сечовому міхурі. Лікувальними у ожини вважаються не тільки ягоди, але і листя, і коріння теж. Всі частини ожини охолоджують, утримують в організмі речовини, припиняють кровохаркання і кровотечу внутрішніх органів, зміцнюють кишечник. При гастритах використовують відвар з листя: 5 г листя заливають 200 мл води, кип’ятять 5 хвилин, настоюють 20 хвилин, проціджують і приймають по 50 мл 3 рази на день. Зі всіх частин ожини найбільшою скріплюючою силою володіють її плоди. Якщо вичавити сік зі свіжої ожини і настояти його в тіні, а потім змастити цим настоєм мокнучу виразку, то це її висушить. Листя ожини, прикладене на пухлину, розсмоктує її. Тривалий прийом чаю з ягід і листя ожини покращує обмін речовин при цукровому діабеті. Для цього 2 ч. ложки сухого подрібненого листя або ягід заливають 1 скл. окропу, настоюють 30 хвилин. Приймають 3 рази на день по 1/3 скл. При запаленні шкіри, екземі застосовують такий відвар: листя ожини, квіти календули, траву хвоща, вербену і дубову кору беруть по 1 ст. л., заливають 250 мл води. Кип’ятять 15 хвилин, настоюють 2 години, проціджують. Приймають всередину по 1ст. л. 4 рази на день до їжі і зовнішньо як примочки і компреси. Настій з листя ожини має заспокійливу дію, сприяє швидшому очищенню і загоєнню ран: 1ст. л. листя ожини заливають склянкою окропу, п’ють в теплому вигляді вранці і увечері по 100мл. Особливо ягоди корисні жінкам в клімактеричний період. Варто запасатися соком на зиму і пити його 3 рази на день по столовій ложці до їжі. Хоч би раз в тиждень готувати собі напій з медом як загальнозміцнюючий і заспокійливий засіб.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також