Падіння і перелом ребра: у Львові пересадили кістковий мозок рівнянину

564 0

Ми у соцмережах:

Руслан Велешко (посередині) з командою медиків лікарні святого Пантелеймона

Команда хірургів лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об'єднання Львова здійснила пересадку кісткового мозку 44-річному Руслану Велешку з Рівного. Чоловікові діагностували злоякісне захворювання крові.

Про це розповіли в Першому медичному об'єднанні Львова.

44-річний рівнянин Руслан Мелешко отримав травму минулої зими. Він послизнувся на вулиці, впав та відчув сильний біль у попереку. До медиків чоловік звернувся не одразу. Каже, що постійно перевтомлювався на роботі і вважав, що це було викликано болем. Курс масажів також не дав ніякого покращення.

Коли чоловікові не ставало краще, то він вирішив звернутися до медиків. Лікарі діагностували йому перелом ребра та ураження хребців. Медики були здивовані, адже при такому легкому падінні чоловік не міг отримати таку важку травму, тож вирішили провести детальніше обстеження. Воно показало, що чоловік хворий на множинну мієлому — злоякісне захворювання кровотворної системи, за якого відбувається пухлинне розростання плазматичних клітин.

Чоловікові порадили звернутися до львівських спеціалістів відділення гематології та трансплантації кісткового мозку лікарні святого Пантелеймона. Там йому призначили кілька курсів хіміотерапії. У разі її дієвості чоловікові також була показана аутологічна трансплантація кісткового мозку — пересадка його власних стовбурових клітин.

- Руслан пройшов три курси хіміотерапії, після чого йому була проведена аутологічна трансплантація. Цей процес складався з двох основних етапів: спочатку відбулася стимуляція та забір стовбурових клітин за допомогою аферезу, після чого клітини заморожувалися і готувалися до ТКМ. Трансплантація минула добре, а відновлення відбулося досить швидко і без значних ускладнень, — розповіла завідувачка відділення гематології та трансплантації кісткового мозку лікарні святого Пантелеймона Соломія Глуховська.

За словами медиків, після пересадки кісткового мозку Руслан почувається добре. Зараз він удома — в Рівному. До лікарні святого Пантелеймона приїжджає лише на контрольні огляди, де йому діагностують ремісію. Чоловік незабаром планує повернутися на роботу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також