Падіння завадило рівненському спідвеїсту поборотися за медалі чемпіонату Європи

867 0

Ми у соцмережах:

Тренер Віктор Гайдим готує Романа Капустіна до старту

13-річний рівнянин Роман Капустін цілком міг претендувати на місце в п’ятірці юнацького чемпіонату Європи зі спідвею, але завершив змагання дев’ятим.

Чемпіонат Європи серед юнаків проходив у чеському місті Пльзень. Змагалися гонщики віком від 10 до 16 років на мотоциклах з двигуном 125 куб. см (на дорослих спідвейних мотоциклах об’єм двигуна — 500 куб. см). Для Романа Капустіна це був вже другий такий чемпіонат. Торік він завершив змагання одинадцятим. Перед цьогорічною поїздкою керівник Рівненського міського спортивно-технічного клубу Сергій Головня був впевнений, що Роман зможе поборотися за медалі.

Цьогорічний чемпіонат Європи для юного рівнянина розпочався непогано. У перших трьох заїздах він двічі фінішував другим і раз — першим. Причому у виграному заїзді він випередив гонщика, який посів у підсумку четверте місце. У четвертому заїзді Капустіну треба було здобути лише очко, щоб увійти до вісімки, що продовжить боротьбу за медалі. Тобто достатньо було фінішувати третім. Але Роман включився у боротьбу за перемогу в заїзді і, будучи його лідером, впав.

Сергій Головня переконаний, якби Роман Капустін не зазнав прикрого падіння і вийшов до півфіналу, то завершив би гонку мінімум на п’ятій сходинці. А так до півфіналу вийшло по троє чехів та британців, а також двоє поляків. У підсумку один з чехів став чемпіоном.

Крім Романа Капустіна, мав їхати до Чехії також рівнянин Михайло Тимощук. Але за два дні до поїздки юний гонщик зламав палець.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також