Паелья та равіолі: школа на Рівненщині готує за рецептами Клопотенка

1287 0

Ми у соцмережах:

Паелья та равіолі: школа на Рівненщині готує за рецептами Клопотенка

У Володимирецькому колегіумі чи не найперше на Рівненщині почали впроваджувати проект «Мультипрофільне харчування». У колегіумі запровадили електронну систему «2 меню на вибір», де учні, або батьки самі обирають, що їстимуть. Зразки меню щотижня розміщують на сайті закладу освіти. Вартість таких гарячих страв коштує для школярів всередньому 15 гривень.

Директор колегіуму Анатолій Остапенко розповів:

– Ми хочемо, щоб у шкільних їдальнях харчувалися всі діти. Щоб батьки були спокійні за якість і безпечність страв, а учням подобалось те, що для них готують. У процесі змін ми співпрацюємо та долучаємо найкращих експертів, зокрема розробника нового збірника рецептів Євгена Клопотенка. Наше завдання – змінити якість та смак і при цьому ефективно використовувати кошти.

Тож до меню обов’язково входять декілька видів овочів, фруктів, м’ясні та рибні страви, кілька видів напоїв, хлібобулочні вироби, млинці, печиво, супи та кілька видів гарнірів. Паста, равіолі, салат «Фарфале», паелья, суп «Мінестроне» – у шкільній їдальні звучить незвично, але реально. Ці страви готують за рецептами відомого кухаря Євгена Клопотенка.
Щодня у їдальні вивішують чотири меню: два для наймолоших та два для старших класів.

У закладі виключили готівкові розрахунки за обіди. Батьківські кошти перейшли в електронний формат. Окрім того, для учнів у їдальні та буфетах працює термінал. Особливу увагу приділили якості води, зокрема встановили в харчоблоці фільтр для очистки.

Начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський зазначив:

Мабуть, всі ми з дитинства пам’ятаємо шкільні їдальні з набором обідів на кшталт «гречка, котлета, буряк». Проте, деякі керівники закладів освіти вщент перевертають уявлення про Нагадаємо, що у Володимирецькому колегіумі вже досить тривалий час функціонує фітобар, де пригощають школярів кисневими коктейлями та фіточаями.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також