Палац спорту можна збудувати замість заводу

3451 0

Ми у соцмережах:

Палац спорту можна збудувати замість заводу

На Рівненщині немає жодного повністю здорового юнака, що, на думку лікарів, спричинено відсутністю повноцінних спортивних споруд, майданчиків. Замість них — пивбари й комп’ютери, — вважають чиновники й спортсмени. Покращити здоров’я і дух молоді, а також примножити спортивні досягнення області зможе Палац, або ж навіть Містечко спорту, про будівництво якого знову заговорили у владних кабінетах.

Нещодавно навіть видали «на гора» й попередній проект майбутнього спортивного ко мплексу, згідно з яким вартість будівництва обійдеться приблизно у 29 мільйонів гривень. Залишилось тільки землі дочекатися від міської ради Рівного. — Ми із залученням всіх спортивних федерацій розробили проект спортивного містечка, - розповідає депутат облради Ігор Пшеюк. — У зв’язку з тим, що перспектива отримати від міста землю на вулиці Костромській тьмяніє з часом, ми розглянули ще кілька варіантів, де можна було б розмістити такий спортивний комплекс. Розглядали місцини і біля третьої поліклініки на Макарова. Один із варіантів, на якому ми також зупинялися, це територія поблизу залізничного вокзалу на базі цеху заводу залізобетонних конструкцій. Там вже прокладені підземні комунікації. Тож Палац спорту там побудувати можливо. Причому, один із головних акціонерів цього заводу цю пропозицію приймає. Ми також попросили рівненських архітекторів розробити макет майбутньої споруди. Вийшло, що на цій ділянці можна спорудити дві спортивні зали: для змагань і тренувань, зал для боксу і боротьби та реабілітаційно-оздоровчий центр. Оскільки це буде обласна комунальна власність, то будівництво можна здійснювати і за бюджетні кошти. А тому в цьому році треба розробити повноцінний детальний проект спорткомплексу, а в наступному вже хоча б розпочати перший етап будівництва. Однак найкращим варіантом для Палацу спорту залишається ділянка біля Пагорбу Слави на вулиці Костромській. В ідеалі поряд має бути і готель, щоб було куди поселити спортсменів, які приїжджатимуть в місто.

Коментарі Сергій Шемосюк, головний тренер «БК-93»: — Голова проблема спорту Рівненщини — у відсутності матеріальної бази. Треба проаналізувати, що ми втратили за часи незалежності. Будівля базару Дикого, фантастична архітектурна споруда, яка будувалася для наших дітей — це мала бути обласна ДЮСШ. Я особисто з дітьми допомагав її будувати у суботники. Спортивну споруду на Північному продав «Газотрон», потім її ще не раз перепродавали. Від будівництва спортспоруди навпроти басейну залишився лише фундамент, недобудована будівля стоїть напроти кафе «Фламінго»... Якби ці всі спортивні споруди займалися тим, чим потрібно, то ви б побачили результати Рівного і Рівненщини на спортивній арені. Без спорту всі діти будуть у барах сидіти. І було б просто чудово, якби в Рівному побудували такий Палац спорту. Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного: — Питання номер один — це матеріальна база. Наші тренери — це герої, бо вони з нічого роблять результат... А тих людей, які робили за бюджетний кошт трибуни стадіону «Авангард», треба притягувати до кримінальної відповідальності. Я такого жаху ще не бачила: в підтрибунних приміщеннях вогко, грибок, все гниє, і хтось за це має нести відповідальність. З огляду на актуальність проблеми моя позиція така: якщо є інвестор, якщо область готова вкладати гроші у будівництво спортивної споруди, то місто має надати безкоштовно земельну ділянку, і земельний аукціон за таких обставин недоцільний. Михайло Кривко, голова постійної комісії облради з питань фізкультури та спорту: — Якщо навіть поглянути на ситуацію зі стадіоном «Авангард», то під ним всю землю розібрали бізнесмени, а стадіон нікому не потрібен. Крім того, якщо підняти рішення ради, яким корпус спортшколи, що зараз на базарі Дикого, продали за 14 мільйонів купонів, то в рішенні записано: «без права перепрофілювання». Треба доручити місту, щоб шукали, де розмістити ринок, а власника змусити зробити з будівлі спортивну школу, як і планувалось. Як не захоче, то забрати через суд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також