Палець болить! Чому не можна ігнорувати біль у великому пальці ноги

6523 0

Ми у соцмережах:

Палець болить! Чому не можна ігнорувати біль у великому пальці ноги

Як для такої маленької частини тіла, великий палець ноги може завдавати сильного болю. Цей тип болю поширений, особливо у людей старшого віку. Що може означати цей біль і що зробити, щоб його полегшити.

Хорошою новиною є те, що яке б основне захворювання не викликало біль у пальцях ніг, воно, найімовірніше, піддається лікуванню. Поганою — цей тип болю часто виникає через проблему, яка потребує медичного лікування, іноді навіть доволі тривалого.

Температура тіла вище 38 градусів передбачає наявність інфекції, як-от врослий ніготь на пальці ноги або інфекція кістки, яка потребує невідкладної допомоги. Зверніться до лікаря якомога раніше. Лікування залежатиме від причини інфекції, але може включати антибіотики, знеболювальні і видалення частини нігтя або кістки.

Ваш великий палець ноги став твердим та опухлим? Hallux Rigidus — це тип остеоартриту або вікового артриту «зношування», який уражає суглоб великого пальця стопи, також відомий як плюснефаланговий суглоб. Суглоб настільки зношується, що палець насправді майже не рухається.

Ортопед може допомогти вам упоратися із больовими симптомами за допомогою таких пристроїв і методів лікування, як-от устілки, ін’єкції чи хірургічне втручання. Для короткочасного полегшення в разі відсутності інфекції може допомогти холодний компрес для пальця ноги.

Більш складна форма артриту, подагра або подагричний артрит, викликає тяжкі напади з болем, набряком і болісністю, часто в суглобі великого пальця ноги. Запальна форма ревматичного захворювання — подагра — виникає, коли в організмі накопичується сечова кислота, і всередині та навколо суглобів утворюються гострі кристали.

Терапевт або ортопед може діагностувати подагру за допомогою лабораторних аналізів, що вимірюють рівень сечової кислоти в крові. За необхідності він може прописати знеболювальні в короткостроковій перспективі, а також скласти план лікування, який допоможе запобігти майбутнім загостренням і пошкодженню суглобів.

У вас пекучий або нийний біль? Можуть бути проблеми із судинами чи кровообігом. Закупорка кровоносної судини може спричинити захворювання периферичних артерій.

Іноді біль у великому пальці ноги є нейропатичним болем, спричиненим нервовим захворюванням, як-от защемлення нерва або невропатія. Периферична невропатія може бути результатом ушкодження нерва десь в організмі. Серед симптомів можуть бути слабкість, оніміння та біль у руках і ногах. Для дослідження лікар використовує візуалізацію або лабораторні тести для визначення основного джерела, як-от діабет, аутоімунне захворювання, дефіцит поживних речовин або інші причини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також