Палій з`явився знову: у дитсадку №16 знищив дитячу машинку

1182 0

Ми у соцмережах:

Палій з`явився знову: у дитсадку №16 знищив дитячу машинку

У Рівному вчетверте за два тижні гасили пожежу в одному з садочків. 23-го вересня на подвір’ї закладу дошкільної освіти №16 рятувальники ліквідували пожежу дерев’яного дитячого будиночка. А в ніч на 27-ме вересня тут же підпалили вже дитячу машинку. У садочку не розуміють, кому це вигідно.

- Під час останнього інциденту палаючий будиночок загасили швидко, загрози перекидання вогню на дитсадок не було, – каже речник Служби порятунку Дмитро Мельник.

Суспільне повідомляє: декоративні дитячі будиночки, які спалили впродовж двох тижнів, відновленню не підлягають.

- Вартість кожного з них приблизно 1000 грн. Стоять вони вже близько 6 років, а один – з моменту заснування закладу. Фінансової шкоди садочку не завдали, але моральної – великої,розповідає очільниця ДНЗ №16 Інна Андрощук.

Після закінчення робочого дня територію закладу охороняють. Вдень охорона не потрібна, бо працює велика кількість персоналу. Також пані Інна додає, що попередні дві пожежі гасили самотужки, адже дитячі хатинки знаходились далеко від основної будівлі.

- Сторож на останній підпал будиночка відреагував миттєво, зателефонувавши на лінію 101, адже боявся, що не зможе загасити вогонь і він перекинеться на основну будівлю,зазначає керівниця закладу та  каже, що не здогадується, хто й за що таке робить.Жодних конфліктних ситуацій між працівниками не було й нема, жодних конфліктів немає ні з батьками, ні з сусідами. У нас тут церква поруч, спорт поруч. Тобто, абсолютно нейтральна обстановка, все спокійно. Мені здається, що це якась хвора людина. Здорова такого не може зробити.

Після цих інцидентів у садку обробили всі дерев’яні конструкції спеціальною речовиною. Звернулися з відповідною заявою в поліцію.

Уже зранку у неділю, 27 вересня стало відомо, що опівночі горіла ще й дитяча машинка на території садка.

- Поліцейські встановлюють особу хулігана чи хуліганів. З місця події вилучено пожежне сміття. Відкрито кримінальне провадження за вчинення хуліганських дій, розповідає пресофіцерка поліції області Катерина Загурська.

Речниця додає, що зловмиснику загрожує штраф від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі до 5 років.

З початку 2020 року в поліції зареєстровано 87 випадків за статтею 296 Кримінального кодексу. З них 50 за частиною першою – "хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом". Двадцять справ закрили. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також