Пальмову олію заборонять: Рада підтримала закон рівненського нардепа

1338 0

Ми у соцмережах:

Пальмову олію заборонять: Рада підтримала закон рівненського нардепа

Парламент у першому читанні 304 голосами «за» підтримав законопроєкт №5148, автором якого є нардеп з Рівного Дмитро Соломчук.

 Він передбачає заборону використання пальмової олії у харчовій промисловості. Адже вживання пальмової олії призводить до непоправної шкоди людському організму.

Щороку в Україну імпортується понад 200 тисяч тонн гідрогенізованої пальмової олії, яка довго не псується. Вона спричиняє онкологію, зокрема і дитячу, та серцево-судинні хвороби.
Жирова плівка, яка утворюється після споживання пальмової олії, всіляко перешкоджає всмоктуванню вітамінів та мікроелементів. Потрапляючи до організму, оброблена тропічна олія впливає на печінку і може спричинити атеросклероз. Особливо від цього страждають діти, які споживають шоколад, цукерки та солодощі, в яких міститься пальмова олія. Тому використовувати пальмову олію у харчовій промисловості заборонено у багатьох країнах світу.

Більше того, через надмірне збільшення пальмової олії страждає виробництво української соняшникової олії.

Сам Дмитро Соломчук, коли представляв свій законопроєкт, то вийшов на парламентську трибуну із тарілкою пальмової олії, яка за своєю формою нагадувала шматок торта. Скуштувати її він запропонував усім лобістам пальмової олії в Україні.

- Я мрію, щоб, прийшовши до будь-якого магазину, там були українські, натуральні, органічні продукти, – прокоментував голосування парламенту Соломчук. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також