Пам’ятник Бандері: буде новий конкурс

1434 0

Ми у соцмережах:

Пам’ятник Бандері: буде новий конкурс

Тризуб з погруддям чи фігура біля стели? У Рівному за кілька років так і не змогли вирішити, як саме має виглядати майбутній пам’ятник провіднику ОУН Степану Бандері. Адже під час минулого конкурсу у 2018-му переможця не було: журі нікому не віддало першого місця.

Бо окрім вигляду самого пам’ятника, учасники мали ще й запропонувати, як облаштувати вхід до міського парку ім. Шевченка з боку вулиці Чорновола. Зате тепер у двох авторів, які тоді розділили друге місце, буде шанс увіковічнити свою ідею. Архітектори вдруге стануть конкурентами.

Дмитро Котляров, головний архітектор Рівного:

— Оскільки минулого разу так і не визначили переможця, можна провести додатковий конкурс між двома проєктами, які розділили друге місце. По-перше, це дасть нам можливість зекономити час. Адже для проведення нового конкурсу необхідно кілька місяців. А по-друге, відкоригувати архітектурні рішення. Бо ставилася задача «вирішити» вхід у парк, але в жодній з робіт прив’язку до входу в парк не відпрацювали. Тепер автори проєктів зможуть це доопрацювати. Далі треба доопрацювати функціонал, транзитну зону розділити на тиху й активну. І провести все це максимально швидко.

Проєкт рішення про додатковий конкурс на кращий пам’ятник Бандері винесуть на одну з сесій міської ради. Нагадаємо, раніше депутати проголосували за виділення 400 тисяч гривень на розробку проєктно-кошторисної документації. А от звести сам пам’ятник можуть як за кошти міського бюджету, так і зі співфінасуванням — якщо вдасться знайти спонсорів.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також