Панчук та ковалі з Гощі звуть туристів на лавандове поле Рівненщини

3856 0

Ми у соцмережах:

Панчук та ковалі з Гощі звуть туристів на лавандове поле Рівненщини

Ковані вироби гощанських ковалів стали улюбленими локаціями на одній з туристичних принад Рівненщини.

Середина липня - час цвітіння лаванди. Село Уїздці Рівненського району. Лавандове поле, де росте майже 15 тисяч кущів «корінної жительки» французького Провансу.

Окрім лаванди тут можна побачити і вироби ковалів із Гощі - братів Василя і Віктора Мисюр.

До широкомасштабного вторгнення брати жили на Київщині. Під час масованих обстрілів Києва, Ірпеня повернулися в Гощу, звернулися до військкомату, щоб поповнити ряди тероборони.

Звідти їх направили до Гощанського центру зайнятості, де під керівництвом майстра виробничого навчання Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Сергія Торулі брати виготовляти потрібні на той час військовим пластини для бронежилетів, сковорідки з дисків борони, саперні лопати, сокири, скоби і ще багато чого.

Альтанка на лавандовому полі Тамари Горак - це спільна робота Віктора і Василя Мисюр. Тут є ще кілька різнопланових фотозон, але саме металеві альтанка і підвісна гойдалка, виготовлені в Гощі, стали улюбленими локаціями туристів для світлин.

- Оригінальні, унікальні вироби гощанських ковалів завжди зупиняють погляди на різних конкурсах, фестивалях. Приємно, що на єдиному наразі на Рівненщині лавандовому полі вони також користуються популярністю, приваблюють туристів і сприяють розвитку бізнесу власниці поля, - повідомляє селищний голова Гощі Микола Панчук. - Напевно, багато хто мріяв відвідати Францію, аби не лише побачити Ейфелеву вежу, а й відомі на весь світ лавандові поля Провансу. Тепер для цього не потрібно долати тисячі кілометрів. Усього 25 км від Рівного - і лавандові поля біля ваших ніг у буквальному сенсі цього слова. У час, який ми переживаємо, важливо підтримувати ресурсний стан, шукати можливості для поповнення внутрішньої енергії, аби з повною віддачою працювати і підтримувати наші ЗСУ. Працюємо, комунікуємо з громадами області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також