Папа Римський Франциск закликав припинити бойові дії в Україні та гарантувати гуманітарні коридори

586 0

Ми у соцмережах:

Папа Римський Франциск закликав припинити бойові дії в Україні та гарантувати гуманітарні коридори

Він звернувся із закликом забезпечити гуманітарні коридори та гарантувати і полегшити доступ допомоги на територіях, що перебувають в облозі.

- В Україні течуть ріки крові та сліз. Там не йдеться просто про військову операцію, а про війну, яка сіє смерть, знищення та злидні. Жертв дедалі більше, як і людей, які тікають, особливо матерів з дітьми. В цій багатостраждальній країні в драматичний спосіб щогодини зростає потреба в гуманітарній підтримці, - заявив понтифік під час недільної зустрічі з прочанами.

Радіо Ватикану повідомляє, що він звернувся із закликом забезпечити гуманітарні коридори та гарантувати і полегшити доступ допомоги на території, що перебувають в облозі. Глава Святого престолу також подякував усім, хто приймає біженців.

- Насамперед благаю, аби припинився збройний наступ і взяли гору переговори, переважив здоровий глузд і знову дотримувалося міжнародне право, - наголосив він.

Понтифік також оголосив про спеціальну місію двох кардиналів.

- Святий Престол готовий зробити все, послужити цьому мирові. В ці дні до України вирушили два кардинали, аби служити народові та допомагати. Кардинал Краєвський, Елимозинарій - щоб доставити допомогу нужденним, і кардинал Черні, в.о. префекта Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові. Ця присутність двох кардиналів там на місці - це присутність не тільки Папи, а й усього християнського люду, - заявив Франциск.

Нагадаємо, Україна попросила Папу Римського Франциска допомогти домовитися з Кремлем щодо організації «зелених» коридорів для евакуації мирного населення із районів бойових дій. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також