Папа Римський заявив, що вважає росіян «великим народом» і не вірить у жорстокість росіян щодо України

824 0

Ми у соцмережах:

Папа Римський заявив, що вважає росіян «великим народом» і не вірить у жорстокість росіян щодо України

Папа Римський Франциск під час спілкування з журналістами заявив, що не вірить у жорстокість громадян Росії щодо українців та додав, що вважає росіян "великим народом".

Про це пише Vatican News.

- Мене вражає – і тому я вживаю слово “багатостраждальна” [дослівно: “martoriata” - “піддана мукам” від “martoriare” - “катувати, мучити”] – ота жорстокість, яка не притаманна російському народові, можливо… бо російський народ – це великий народ; це (жорстокість) найманців, солдатів, які йдуть на війну як на пригоду, найманців… Я волію думати так, бо маю велику пошану до російського народу, до російського гуманізму. Вистачить згадати Достоєвського, який до сьогодні надихає, надихає християн до осмислення християнства. Я маю велику прихильність до російського народу, як також велику прихильність до українського народу, – сказав Папа Римський.

Франциск також додав, що в 11 років він познайомився з українським священником, який навчив його прислуговувати під час української літургії. І саме через цього отця він прихильний і до українців.

- Через це мені також дуже подобається українська літургія. Я опинився між двома народами, до яких маю прихильність. І не тільки я. Святий Престол провів чимало конфіденційних зустрічей, багато речей з позитивними результатами, - сказав Папа.

ТСН повідомляє: Папа Римський Франциск підтримав українців після того, як Росія напала на нашу державу. Проте водночас понтифік оскандалився й іншими гучними заявами, через які його критикували в Україні та світі. Зокрема перед Великоднем під час хресної ходи Ватикан вирішив, що хрест повинні нести українка та росіянка. Раніше Папа Римський заявляв, що не вважає війну в Україні протистоянням добра і зла і припускав, що РФ могли спровокувати. Також він заявляв, що війна в Україні є "Третьою світовою". Водночас понтифік певен, що жертвою є не лише Україна. 

Посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова прокоментувала у фейсбуці  слова Папи Римського Франциска про начебто "притаманний росіянам гуманізм".

- Соррі, не стримаюсь. Папа Римський, мабуть, якось неуважно читав Достоєвського. Інакше Його Святість не дивувався би жорсткості росіян (яка якраз їм природньо притаманна). А декілька інших творів російських письменників (поетів), включно з Пушкіним, Купріним, Булгаковим, як і навіть поверхневе вивчення правдивої історії нашого регіону, показало би, що гуманізмом не пахло у Московії ні за Івана Грозного в 1547-му, ні в 1708, коли було брутально вирізано Батурин, ні в кожній події після того…, - зауважила Маркарова.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також