Параду не буде. Ветеранів вшанують "інакше"

2390 0

Ми у соцмережах:

Параду не буде. Ветеранів вшанують

Святкового параду на 9 Травня не буде, бо хоч більшість рівнян і вважають цю дату святом, але вшанувати ветеранів хочуть інакше. Студенти упродовж двох тижнів цікавилися у перехожих, як відзначати День Перемоги. Параду захотіли лише 42% опитаних, 46% були проти, а решті — взагалі байдуже.

Парад Андрій Матвійчук, декан юридичного факультету МЕГУ ім. Академіка С. Дем'янчука:

— Можливо, якби у людей запитали, чи хочуть вони не "параду", а саме "ходи" на 9 Травня, то реакція була б іншою. Буває, що одне слово відіграє велику роль. Загалом наші студенти опитали 5700 рівнян, це доволі багато. Похибка не перевищує 2 відсотки.
Володимир Хомко, міський голова Рівного:
— Зробимо так, як вирішила більшість рівнян. Ветеранів поважаємо, але параду робити не будемо. Не та нині ситуація в країні.
Андрій Ткачук, начальник міського управління культури і туризму:
— У п'ятницю, 8 травня, на Пагорбі Слави висадимо 70 кущів калини, на майдані Незалежності о 21-й годині відбудеться мистецька акція "Перша хвилина миру". Опівдні можна долучитися до мітингу-рек­вієму в Новому Дворі, що відбудеться на вул. В. Чорновола, 101-Е біля пам'ятного знака, який є символом примирення — у ньому поєдналися УПА та Червона армія.
Дев'ятого травня на майдані Незалежності буде фотовиставка "Па­м'я­та­є­мо. Перемагаємо". О 10.00 покладуть вінки до пам'ятника "Загиблим за Україну" біля міської ради, на 11.00 заплановано мітинг-реквієм на військовому меморіалі кладовища "Дубенське". Для ветеранів уже підготували транспорт, щоб доставити їх туди і відвезти назад, і стільці — щоб вони не стояли під час заходу. Також буде святковий концерт на території ОК "Захід". У міському парку ім. Шевченка з 14.00 до 22.00 триватиме програма "Для вас, ветерани" — будуть музичні виступи і навіть показ кінострічки "Той, що пройшов крізь вогонь".
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також