Параметри вибору басейну для родини та етапи його консервування

710 0

Ми у соцмережах:

Параметри вибору басейну для родини та етапи його консервування

Під час вибору каркасного басейну, необхідно враховувати кількість осіб, які будуть його експлуатувати. Стандартні моделі, розміром 2*2 м, створені для чотирьох дорослих або 6 дітей. Однак якщо плануєте влаштовувати вечірки на 10-12 чоловік, оптимальний розмір басейну 4*4 м. Щоб поліпшити навички плавання, рекомендовано обирати моделі, довжина яких не менше 6 м. Чим більше басейн, тим зручніше в ньому відпочивати. Однак вони займають багато місця, і не підходять для маленької дачі.

Як обрати басейн для родини? 

Якщо необхідна модель невеликого розміру з сайту https://aquapolis.ua/ua/pools.html, то ідеальний варіант - конструкція на стійках. В основі каркаса вертикальні труби, які опираються на фундамент. Чаша - це плівка яка устилає ємність всередині. Один з найбільш доступних варіантів - це ПВХ. Однак він боїться сильних перепадів температур і служить до 5 років.  

Варто враховувати сезонність, яка вказується на упаковці або сайті виробника. Невеликі басейни, ємність яких до 10 м3, необхідно розбирати, коли температура падає нижче +12. Якщо немає бажання возитися з демонтажем, краще обирати каркасні моделі всесезонного типу. Однак їх необхідно правильно готувати до зими. 

Коли і як потрібно консервувати басейн? 

Басейни з поліпропілену, стінки яких знаходяться на рівні ґрунту, рекомендовано залишати наповненими водою до рівня форсунок. Це пов'язано з тим, що при промерзанні ґрунту вода в басейні також замерзає. Вода дозволяє врівноважити тиск як всередині, так і зовні, що перешкоджає деформації стінок. Якщо ж залишити басейни з поліпропілену або скловолокна без води, це загрожує появою тріщин.  

Перед консервацією рекомендовано очистити стінки басейну з використанням спеціальної хімії. Вибір засобів краще довірити професіоналам, які відмінно підберуть препарат, в залежності від матеріалу виготовлення чаші. 

Особливості консервування: 

♦ Агресивні компоненти можна використовувати для очищення металевих чаш.  

♦ Деякі вироби з поліпропілену і скловолокна вимагають більш дбайливого ставлення. Не дозволяють використання абразивних частинок.  

♦ Після того, як в воду додали засоби, які перешкоджають розмноженню і росту водоростей, вводять спеціальні препарати проти солей. Вони перешкоджають утворенню осаду на дні. 

Якщо немає часу займатися консервація басейну, краще довірити роботу професіоналам, які підберуть необхідну хімію, а також підготують басейн до зими. Перед тим як обрати оптимальний варіант таблеток для очищення і консервації басейну, необхідно виконати хімічний аналіз води, щоб визначити її склад. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також