У сквері біля Рівненського апеляційного суду відпочивати заборонено

2961 0

Ми у соцмережах:

Фото: Віталій Голубєв

Журналіст Віталій Голубєв запропонував зробити вільним для відвідування сквер поблизу Рівненського апеляційного суду.

Про свою ідею він написав у Facebook-cпільноті «Рівненщина політична»:

- Хто заважає місту домовитися з судом, щоб відкрити цей сквер на Драгоманова для рівнян? Ну нераціонально ж використовується добрячий шмат землі в центрі міста! Жодного разу не бачив, щоб там прогулювались судді. Тоді для кого це все? Хай би там відпочивали мами з візочками, пацієнти розташованої поряд поліклініки... Невже це заважатиме безпеці судочинства? Невже крім мене ніхто цього не бачить? 

Фото: Віталій Голубєв

Прессекретарка установи Олена Кузменко пояснює: обмеження щодо перебування пересічних громадян на території парку суду існують небезпідставно: 

- Чи не щодня конвойна служба доставляє обвинувачених, підозрюваних, рецидивістів, довічників, які оскаржують вироки судів попередніх інстанцій. Крім того, судді нашого суду розглядають клопотання про проведення оперативно-розшукових заходів, тобто в будівлі є режимно-секретний орган. Зважаючи на це, люди не можуть тут гуляти. 

Фото: Віталій Голубєв

За територією доглядають і підтримують її у гарному стані, однак відпочивати там немає де, особливо під час спеки:

- Парк в оренді Рівненського апеляційного суду. Ми за цю ділянку відповідаємо, ми зберегли у первісному вигляді будівлю, яка є культурною пам'яткою міста, усі колони тощо. Але прийдіть у спеку влітку, і побачите, що пройти двором неможливо - немає жодного високого дерева, бо ми їх поки тільки понасаджували.. - додає Олена Кузменко.

Усім бажаючим пропонують прогулятися парком імені Тараса Шевченка, Лебединкою або Гідропарком, що також розташовані у центральній частині міста. Це допоможе уникнути небезпеки і провести час на природі в установлених на це місцях. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також