Паркінгів у Рівному не буде, доки тротуари для автомобілів дозволені

1134 0

Ми у соцмережах:

Це фото було опубліковано нещодавно в соцмережі у групі «Я паркуюсь як мудак», яка й була створена для того, щоб викривати порушників фотодоказами. У коментарях рівняни кажуть, що в цьому місці часто саме так паркуються, і патрульні про це знають, бо не р

Нещодавно на сайті Рівненської міської ради з’явилась електронна петиція, в якій автор дає пораду чиновникам — збудуйте у Рівному багаторівневі паркінги, і це вирішить проблему хаотичного паркування на тротуарах.

Автор петиції рівнянин Сергій Сеген пише про існуючу проблему паркування і відсутність достатньої кількості паркомісць не тільки у центрі, а й інших районах міста. І робить висновок — «це створює незручності водіям автомобілів, які паркуються з порушенням Правил дорожнього руху, а також пішоходам, оскільки власники автотранспорту змушені залишати свої авто на тротуарах».

Сергій Сеген вважає, що для того, «щоб розв’язати цю проблему, потрібно збудувати наземні або підземні багаторівневі паркінги у місті та дозволити цілодобове безкоштовне або з мінімальною оплатою паркування автомобілів».

Рівнянин навіть попонує план реалізації проєкту будівництва паркінгів: «виділення ділянки під будівництво багаторівневих наземних паркінгів; виділення коштів з міського бюджету або пошук інвестора для реалізації проєкту; залучення фахівців для створення проєкту паркінгу».

Не вперше рівняни у своїх петиціях пропонують різноманітні варіанти вирішення проблеми хаотичного паркування транспорту на тротуарах, газонах та інших недозволених місцях. Та ситуація не змінюється. Чому?

— В Україні будівництво приватних паркінгів, фактично, не має жодного економічного сенсу, — вважає експерт Олексій Коваль (www.epravda.com.ua). — Cуворість наших правил паркування компенсується повною необов’язковістю їхнього виконання. Люди можуть запаркуватись де завгодно — на газоні, біля зупинки або на смузі громадського транспорту та не отримати за це жодного покарання. Дуже важко переконати автомобілістів паркуватись в паркінгу, навіть якщо це коштує символічних 10–25 гривень за годину. Допоки люди зможуть незаконно паркуватись без плати та штрафів, жоден інвестор не буде вкладати гроші в розвиток зручної паркувальної інфраструктури як в Європі.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також