Партія Вакарчука на Рівненщині може підтримати ще двох самовисуванців

2678 1

Ми у соцмережах:

Партія Вакарчука на Рівненщині може підтримати ще двох самовисуванців

На Рівненщину сьогодні приїхав Святослав Вакарчук, аби представити свою партію"Голос".

 О 20:00 на майдані Незалежності має розпочатися агітаційний концерт "Океану Ельзи", а вдень Святослав Вакарчук та його команда мали зустрічі зі студентами в Острозі та рівнянами у парку Шевченка, а також із журналістами.

На прес-конференції були три кандидати-мажоритарники, які йдуть до парламенту за підтримки "Голосу": Микола Бляшин (Рівне), Андрій Пехотін (Сарненський, Костопільський та Березнівський райони) та Вікторія Войціцька (найбільш північні райони області). Усі троє донедавна були представниками "Самопомочі".
Святослав Вакарчук зазначив, що важливо - не зрадити виборців, а зміна партії, якщо вона не відповідає твоїм баченням, - цілком демократичний процес. Втім, зазначених кандидатів підтримує також і "Самопоміч". А Миколу Бляшина - ще й "Сила людей".
Святослав Вакарчук зазначив, що "Голос" не закриє всіх округів, оскільки для партії важливо не заповнити клітинки у бюлетені, а підтримати людей, які відповідають високим критеріям.
Втім, Голос ще може підтримати когось із самовисуванців у 153 та 154 округах, у центрі та на півдні області.
Святослав Вакарчук додав, що має три основоположні ідеї, з якими йде у парламент: обмеження влади олігархів, чесні суди та правова система, а також докорінна зміна освіти. Вакарчук пропонує залишити в Україні 30 найпотужніших університетів, які б мали сильну навчальну та дослідницьку бази, а також ввести оцінювання студентів перед отриманням диплому.
Микола Бляшин додав, що має змінитися принцип роботи парламенту: щоб депутати, які туди пройдуть, розуміли не лише законодавчі процеси, а й розбиралися у законах, за які голосують. Вікторія Войціцька наголосила на потребі у відкритості парламентарів, а Андрій Пехотін на тому, що у Верховній Раді не повинно бути "договорняків".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також