Партія «ВОЛЯ» затягла паски олігархам

1584 0

Ми у соцмережах:

Партія «ВОЛЯ» затягла паски олігархам

Політична партія «ВОЛЯ» домоглася прийняття норм Пакету антиолігархічних законів, який зберіг частину соціальних виплат та наповнив Держбюджет 2015 за рахунок олігархів.

Перше. Компанії олігархів позбавили податкових пільг, які діяли останні 10-15 років. Це принесе бюджету щонайменше 20 мільярдів грн. Компанії Ахметова (руда та зола), Фірташа (продукція хімпрому), Коломойського, Льовочкіна, Бойка, Льовочкіна (нафта та газ) Пінчука, Клюєва (чорні метали) та всіх латифундистів (зерно, олія) тепер не зможуть продавати свою продукцію через офшори, отримувати там надприбутки і не платити податки в бюджет. Друге. Підвищено рентну плату за видобування руди, нафти, газу та конденсату. За рахунок цих підвишень в Україні нарешті перестануть за безцінь видобувати корисні копалати і Бюджет отримає додатково близько 7-10 мільярдів грн. Третє. Компанія “Укранафта”, що є у спільній власності Коломойського та держави, виплатить у цьому році 1,8 мільярдів грн. прибутку до державного бюджету. Цей прибуток державі не сплачувався вже багато років. Боротьба за ці зміни тривала три тижні. Під час Всеукраїнської акції «Олігархи мають заплатити», яку партійці “ВОЛІ” розпочали 13 грудня, було проведено більше 200 зустрічей з колективами медиків, освітян, студентів, підприємців, які найбільше постраждають від бюджетних змін Уряду, в 15 областях України, роздани більше мільйона листівок та проведені Віче на площах міст України. На підтвердження своїх намірів народні депутати від «ВОЛІ» Юрій Дерев’янко та Ірина Суслова та авторський колектив члени Ради партії «ВОЛЯ» Сергій Таран та Ольга Галабала подали Пакет антиолігархічних законопроектів та правки до урядових законопроектів. Розуміючи, що пропозиції “ВОЛІ” не враховуються, а Уряд і Парламент у своїх законопроектах до Держбюджету 2015, завуальовано пропонують зберегти всі пільги багатіям, а весь фінансовий тягар знову перекласти на плечі найнезабезпеченіших верств населення, сотні людей ВОЛІ зі всіх областей України та освітяни, підприємці, медики, студенти, з’їхались до Ради з вимогою прийняти Пакету антиолігархічних законопроектів. У неділю людям ВОЛІ вдалося дотиснути і домогтися виконання основних вимог. Але “бюджетна ніч” не встановила суспільної справедливості. Бюджет, який був прийнятий всліпу, залишив частину соціальних скорочень. Депутати партії “ВОЛЯ” не голосували за Держбюджет 2015 і закони, які пропонував Уряд. Проголосовані антиолігархічні зміни дозволили лише частково поставити олігархів в рівні умови з малим і середнім бізнесом і зобов’язати платити за законом. Партійці “ВОЛІ” заявляють про продовження боротьби з олігархатом. Їхніми наступними кроками будуть:

1. скасування усіх законодавчних преференцій для компаній олігархів (звільнення від мита, відшкодування ПДВ, програми підтримки та інші речі, які вимивають з бюджету мільярди); 2. прийняти зміни до закону про держзакіпівлі, щоб закупівлі держпідприємствами на загальну суму близько 100 мільярдів грн. відбувалися тілки через відкриті тендери. Це зекономить бюджету 15-50 млрд.грн., бо зараз суми “відкатів” сягаються 15-50%; 3. повернення через викуп 51% частки державі у всіх обленерго та облгазів, бо ці стратегічні підприємства зараз контролюються українськими та російськими олігархами; 4. прийняти закони, які роблять прозорою діяльність монополій, які належать олігархам. Ніхто в країні не знає, як формується ціна на газ, ціна на електрику, на комунальні послуги. А це монополії, які, формуючи завищену ціну, отримують надприбутки, викачуючи гроші з кишень громадян; 5. зупинити виведення грошей в офшори (Кіпр, Британсько-Віргінські острови, Швейцарія, Люксембург); 6. перевірка законності приватизації та приватизаційна дооцінка всіх стратегічних підприємств, які в період 2010-2014 років були за безцінь куплені олігархами («Укртелеком» , 13 обленерго, 18 обл- і міськгазів, 6 гірничо-збагачувальних фабрик, Харківська ТЕЦ-5 та інші підприємства); 7. прийняти закони, які будуть регулювати приватизацію за світовими високими цінами та виключно через розміщення пакетів акцій на світових фондових біржах з дотримання міжнародних правил прозорості ведення діяльності та звітності підприємств що будуть приватизовуватись. Не допущення приватизації державних монополій (Уряд хоче віддати на приватизацію більше 1200 компаній) частина з яких стратегічні і можуть бути за безцінь скуплені; 8. закрити “конвертаційні центри” (відмивання та оготівлювання грошей).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також