Партнер обдурив

1506 0

Ми у соцмережах:

Партнер обдурив

Рівнянин Сергій Ващук зі своїми скаргами побував майже в усіх державних інстанціях — починаючи від міської прокуратури і закінчуючи Адміністрацією Президента та СБУ. Скрізь чоловік отримував відписки, які ніяк не впливали на вирішення його проблеми. Сергій Ващук стверджує, що три роки тому його обдурив колишній партнер — забрав в нього дві вантажівки, а гроші не повернув. Чоловік каже, виявилося, нібито він не один такий в Рівному.

— З Юрієм Черначуком мене познайомив наш спільний знайомий понад чотири роки тому. Оскільки я «ганяв» автомобілі з-за кордону, мені був потрібен партнер, який би знаходив на них покупця. Про нього я знав майже все — де працює, де прописаний і де проживає. Ми навіть встигли познайомитись родинами. Спочатку все складалося добре. Я купував автомобілі за власні кошти, приганяв їх до Рівного, а Черначук показував їх замовникам і привозив завдаток. Після того, як всі реєстраційні папери в митній службі та органах МРЕВ ДАІ були готові, він забирав автомобілі і повністю розраховувався. Зважаючи на вдалі оборудки, я йому став довіряти. Тому коли востаннє він взяв у мене два автомобілі для замовника з документами, проплативши лише невеликий завдаток, у мене не виникло підозр. Розрахуватися повністю він пообіцяв до 29 грудня 2006 року, але цього не зробив. Упродовж кількох місяців він лиш відбувався обіцянками. Тоді я вирішив сам розшукати автомобілі. Коли ж написав заяву до міського відділу міліції, він зник. Саме тоді я дізнався, що не один я у місті ошуканий цим паном. На той час я вже знав 40 рівнян, яких він «нагрів» на мільйон доларів. Діяв він за однією схемою — входив до людей в довіру, а потім позичав гроші. В когось під розписку, а в когось під чесне слово. Я сам знайшов один зі своїх автомобілів в Обарові. Його новий власник під час зустрічі зі мною та паном Черначуком пояснив, що віддавати автомобіль не буде, оскільки заплатив за нього, навіть завдаток дав на наступний. Черначук на це тільки знизав плечима і дав мені розписку, що справді взяв у мене автомобілі і винен мені гроші. Забрати свій автомобіль мені не вдалося і з працівниками міліції. Другий автомобіль я також сам знайшов. Але там була подібна ситуація. Невдовзі мій колишній партнер ліг у лікарню, а через 10 днів лікування взагалі зник з міста. В міліції мені сказали: «нема тіла, нема діла». Крім мене до міського відділу міліції, прокуратури та суду звертались ще чимало ошуканих паном Черначуком. Втім, жодних зрушень у справі не було. Я звернувся до суду, на який відповідач не з’явився. Суд присудив стягнути на мою користь зазначену суму коштів шляхом реалізації його квартири на вул. Степана Бандери. Лише згодом з’ясувалося, що та квартира вже кілька років тому продана іншій людині. Коли рішення передали у виконавчу службу, стало відомо, що в нього ще є будинок і кілька соток землі у Гощі, але вони заставлені в одному з банків, який тепер теж через суд намагається стягнути з нього борг. Мені пообіцяли, якщо залишаться кошти від реалізації його майна, то відшкодують і мій борг. Наразі, як мені відомо, він переховується у своєї тещі в Калуші. Та незважаючи на мої звернення, правоохоронці його й досі не знайшли.

Коментар Андрій Джус, прокурор міста Рівного: — Цей чоловік справді звертався до нас минулого року. Його не задовольнило, що міліція відмовила у порушенні кримінально справи проти пана Черначука. Прокуратура міста скасувала постанову про відмову та скерувала матеріали до міського відділу міліції на додаткову перевірку, оскільки місце знаходження пана Черначука встановлено не було, що і унеможливило прийняття остаточно процесуального рішення. Прийняте повторне рішення про відмову в порушенні справи скаржником, тобто паном Ващуком, більше не оскаржувалося. Зважаючи на те, що у них раніше були спільні комерційні справи і більшість з них були успішними, невиконання однією зі сторін своїх фінансових забов’язань через тимчасове чи постійне скрутне матеріальне становище аж ніяк не вказує на наявність шахрайських дій. В даному випадку це тільки цивільно-правові відносини, які потрібно вирішувати в суді, що пан Ващук власне й зробив. А при наявності відповідного рішення суду сам борг необхідно стягувати через виконавчу службу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також