Пасажири — під ялини, бо головне — естетичність

1244 0

Ми у соцмережах:

Пасажири — під ялини, бо головне — естетичність

Що таке залізничний вокзал? Це місце для пасажирів, які, вийшовши з потяга, могли б зручно добратися громадським транспортом додому чи навпаки. Але, схоже, у міської влади власне бачення пріоритетів на вокзальній території, і воно не збігається з потребами пасажирів.

Власне, може, хтось не помітив, біля вокзалу є дві платформи для пасажирів з вказівниками номерів та графіком руху громадського транспорту. Справа, де зупиняються тролейбуси та маршрутки №64 та №56, зупинка облаштована, з навісом. Зліва від входу до вокзалу — жодного натяку на якісь зручності для пасажирів, хоч саме тут зупиняється чимало транспорту, яким доїжджають на Ювілейне чи Північний. Люди скаржаться — під час негоди пасажирам з дітьми та валізами доводиться ховатись під ялини.

Володимир Хомко, міський голова:

— Потрібно розуміти, що не всюди можна поставити зупинку. Якщо її зробити перед входом у вокзал, то це зіпсує вигляд на центральний вокзал. Наприклад, зупинка громадського транспорту біля органного залу не має накриття, бо воно зіпсує вигляд на фасад старої будівлі. Те ж саме із зупинками на майдані Незалежності. Неможливо їх там поставити, бо це зіпсує вигляд на пам’ятник Шевченку і центр міста.

Залишається лише додати, що чомусь міську владу не турбує, що, наприклад, на Соборній, перед Театральною площею, поставили аж дві криті, так звані «розумні» зупинки — хоч вони і старі будівлі з магазинами закривають, і заважають руху людей, яких там завжди багато.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також