Пасажирів на залізниці стає все більше, бо надійно і безпечно

1275 0

Ми у соцмережах:

Пасажирів на залізниці стає все більше, бо надійно і безпечно

Понад 12 тисяч залізничників, які працюють в Рівненській дирекції залізничних перевезень, у понеділок відзначили своє професійне свято. З нагоди Дня залізничника в обласному музично-драматичному театрі у Рівному відбулись урочисті збори. Привітали учасників зібрання не тільки керівники Рівненщини, а й представники влади Волинської області, яка входить до складу відокремленого підрозділу Рівненської дирекції залізничних перевезень. Найкращих працівників відзначили грамотами та подяками, а також підбили підсумки роботи дирекції.

Цього року в області послугами залізниці скористалося понад 8 мільйонів пасажирів. Іван Груник, начальник Рівненської дирекції залізничних перевезень, уточнює, що пасажирів з кожним роком стає все більше. Крім того, збільшується і обсяг вантажних перевезень. І це свідчить про те, що залізниця залишається найбільш надійним видом транспорту. — У складі Львівської залізниці є п'ять дирекцій, — говорить Іван Груник, начальник Рівненської дирекції залізничних перевезень. — Рівненська дирекція, до складу якої входить Рівненська і Волинська області, виконує більше половини обсягу робіт усієї Львівської залізниці з вантажних перевезень. За дев'ять місяців цього року ми відправили майже 8,5 мільйона тонн вантажів. Це значно більше, ніж минулого року. З початку року наша дирекція завдяки вантажним перевезенням отримала майже 14 мільйонів гривень чистого прибутку. Отримані кошти керівництво залізниці спрямовує на розвиток інфраструктури. Зокрема, ремонт колій основних залізничних вузлів, там, де це необхідно — заміну високовольтних ліній електропередач та відкриття нових пасажирських платформ. Наприклад, влітку цього року нам спільно з волинською обласною владою вдалось відкрити посадочний пункт з облаштованою пасажирською платформою в урочищі Фасти неподалік Ковеля. Люди просили облаштувати її вже кілька років. На ці роботи спільно з волинською обласною владою ми витратили понад 250 тисяч гривень.

Найкращих залізничників відзначили грамотами та подяками
Збільшення обсягів вантажоперевезень дозволило збільшити і заробітну платню працівникам. Порівняно з минулим роком середня зарплатня зросла більш ніж удвічі і сьогодні становить 3 700 гривень. Разом із зарплатою збільшились і відрахування до місцевих бюджетів Волинської та Рівненської областей. На думку керівництва області, саме завдяки залізниці деякі напрями місцевого виробництва більш динамічно розвиваються. — На Рівненщині є до десятка щебеневих заводів, — говорить голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ. — Всі вони відправляють свою продукцію у Польщу, Росію та Білорусь саме залізницею. Це робочі місця, відповідно, і відрахування до бюджетів різних рівнів. Рівненська дирекція залізничних перевезень залишається одним з основних джерел наповнення бюджету. З початку року до бюджетів Рівненської та Волинської областей було переказано майже 115 мільйонів гривень. Взагалі, роботою наших залізничників я пишаюсь. Впевнений, що задоволені їхньою роботою і пасажири. За три з половиною роки на гарячу телефонну лінію обласної державної адміністрації не надійшло жодної скарги на роботу залізничників. Втім, в роботі Рівненської дирекції не обходиться і без проблем, які притаманні всій структурі Укрзалізниці. Зокрема, з оновленням рухомого складу соціальних видів залізничного транспорту — електричок та дизельних поїздів, які для залізниці є збитковими. Більшість рухомого складу цього виду транспорту вже відпрацювала свій ресурс. В дирекції кажуть, що на придбання нових держава коштів не виділяє, тому намагаються вирішувати цю проблему власними силами. Ремонтують ті вагони та локомотиви, що є. Перед виходом у рейс весь рухомий склад проходить перевірку. Тож залізничний транспорт і надалі залишається одним з найбільш безпечних, надійних та доступних видів транспорту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також