Паска своїми руками і зі світлими думками

1030 0

Ми у соцмережах:

Паска своїми руками і зі світлими думками

Дріжджі розтерти з 2 ст. л. цукру до рідкого стану. Додати 3 ст. л. борошна і тепле (!) молоко. Розмішати. Якщо дріжджі добрі, через 20-25 хв. опара має піти пухирцями. Тим часом розтерти жовтки з цукром добіла, щоб цукор не хрускав на зубах, і влити в опару. Додати потроху просіяне борошно, сіль і замісити тісто. Місити впродовж 40-60 хв. до утворення пухирців. Для того, щоб тісто було ніжним і мало приємний смак, додати розтоплену рослинно-вершкову суміш «Тульчинка» з ідеальною пропорцією олії та вершкового масла у складі. Знову місити, щоб тісто ввібрало весь жир. Родзинки промити, підсушити, обкачати в борошні, щоб рівномірно розподілилися, і також додати в тісто разом з дрібно натертою цедрою лимона. За бажання можна додати ванільний цукор або есенцію. Вимісити — тісто має легко відставати від рук і від стінок ємності. Накрити чистим рушничком і поставити в тепле місце, щоб тісто підійшло більш як удвічі. Викласти у форми приблизно на третину висоти; як підійде, змазати збитим яйцем і випікати 45-50 хв. при 180-190°С. Готові пасочки покласти боком на застелений рушником стіл і дати охолонути, час від часу їх повертаючи для того, щоб зробити процес охолодження більш плавним. Готові паски прикрасити (глазур’ю, цукатами або різноманітними посипками).

• 2,5-3 кг борошна,
• 500 г цукру,
• 1-л молока,
• 12 жовтків,
• 150 г дріжджів,
• 250 г рослинно-вершкової суміші «Тульчинка» 72,5%,
• склянка родзинок,
• цедра одного лимона,
• щіпка солі

@


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також