Паспорт-книжечку поступово виведуть з обігу

1485 0

Ми у соцмережах:

Паспорт-книжечку поступово виведуть з обігу

Паспорти у формі книжечки поступово виведуть з обігу

Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону "Про паспорт громадянина України у формі книжечки". Він передбачає поступове виведення таких паспортів з обігу та заміну на пластикові карти. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 12 серпня.

Згідно з проєктом закону, термін дії паспорта становить:

    для осіб віком від 16 до 25 років - до дня досягнення особою 25-річного віку;

    для осіб віком від 25 до 45 років - до дня досягнення особою 45-річного віку за умови, що до дня набрання чинності цим законом у паспорт вклеєно нову фотокартку після досягнення особою 25-річного віку, а в разі, якщо паспорт було оформлено у період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, - фотокартку під час оформлення паспорта;

    для осіб віком від 45 років - безстроково за умови, що до дня набрання чинності закону в паспорт вклеєно нову фотокартку після досягнення особою 45-річного віку, а в разі, якщо паспорт було оформлено після досягнення особою 45-річного віку, - фотокартку під час оформлення паспорта.

Отож при наступній даті, коли буде потрібно вклеїти нове фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати на пластикову карту.

Нові паспорти видаватимуть лише у формі пластикових карт.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також